lunes, 20 de mayo de 2013

Illa de Pascua




La Illa de Pascua, també anomenada Rapa Nui, està ubicada en front de les costes de Xile ( a 3.700 km) i forma part de les illes de la Polinesia. És la illa habitada més remota de tot el món, la que es troba més aïllada en el mar.


És un Parc Nacional declarat Patrimoni Mundial per la Unesco i la seva capital sanomena Hanga Roa.

Els primers habitants de Rapa Nui van arribar des de les illes Marqueses al s.VI i durant més de mil anys (fins al 1722) no van tenir cap contacte amb lexterior. Actualment en els seus habitants la cultura i les tradicions segueixen molt vives: en la seva llengua, les vestimentes, la música i les dances, lartesania i el menjar.

Al mes de febrer de cada any es celebra la festa popular anomenada Tapati Rapa Nui, amb una duració de dos setmanes. És tracta duna festa molt tradicional on els rapanui  és pinten el cos tal com ho feien els seus ancestres, i competeixen en proves asombroses, canten, ballen...

 
Imatge de celebració de la festivitat Tapati Rapa Nui

A la illa hi ha diversos encants per als visitants: platges amb sorres rosades (per exemple la de Ovahe), daltres amb un encant paradisíac (com lanomenada Anakena), volcans i praderes que es poden recórrer a peu o a cavall, algunes cavernes, volcans extingits per a escalar, flora i fauna marina per a descobrir bussejant i el més important: els moais. Els moais són unes estranyes figures de grans dimensions fetes de lava volcànica de les quals signora que representen, com i per què van ser creades. A la illa nhi ha més de mil i totes són diferents. Aquests moais aporten a la illa un aire misteriós molt atractiu per als turistes.

Moais


Un altre tret beneficiós que té aquesta illa es que no hi ha hagut un desenvolupament turístic a gran escala (tot i que cada cop guanya més popularitat). Tret dun luxós complex turístic recentment construït, laltre infraestructura turística és limita a empreses familiars que garantitzen que els beneficis es quedin directament als locals. El turisme que hi va es tracta de eco-turisme.

Amb aquest video podem apreciar més facilment la bellesa de la illa:


No hay comentarios:

Publicar un comentario