lunes, 20 de mayo de 2013

Ciutats d'Oceania

AUSTRALIA

SIDNEY  
Sidney, també coneguda com la ciutat sempre assolellada, és la famosa ciutat portuària dAustràlia i la capital de Nova Gal·les del Sud. Es la ciutat més gran dAustràlia, la que té més població i la més antiga del país. Es troba ubicada al sud-est dAustràlia a la vora de la Badia de Jackson. 


El clima és subtropical humit temperat, d'estius càlids i hiverns suaus i poques precipitacions.
L'àrea metropolitana està envoltada de parcs nacionals que contenen una gran quantitat de rius i badies. L'àrea urbana ubicada en una conca costanera és banyada i vorejada per l'oceà Pacífic a l'est, les Muntanyes Blaves a l'Oest, el riu Hawkesbury al nord i el Parc Nacional Real al sud.

Sidney és una de les ciutats més multiculturals i cares del món. Lidera el top 10 de les ciutats amb millor qualitat de vida.

Acull grans events esportius d'importància internacional com els jocs de la Mancomunitat l'any 1938, els Jocs Olímpics de l'any 2000 i la final de la Copa Mundial de Rugby l'any 2003, entre d'altres.

La imatge percebuda més característica d'aquesta ciutat és la Sidney Opera House, l'edifici amb la famosa estructura orgànica en forma de "veles" amb taulells grans. Aquest és l'emblema de la ciutat i l'edifici més fotografiat.

El Sidney Harbour Bridge va ésser construït l'any 1932 i era el primer pont del port, i a més a més, el pont d'un sol arc més llarg del món. 


Imatge on s'aprecia la Opera i el Pont de Sidney


A Sidney també s'hi poden trobar diverses platges, dos de les més conegudes són Bondi i Manly.

Chinatown és el barri xinès i és el centre cultural i comercial per a la comunitat xinesa de Sidney, més aviat que no pas el seu lloc de residència. Els caps de setmana aquí s'hi troba el gran mercat anomenat Paddy's Market, un gran centre d'activitats.
Paddington és un barri molt bell on s'hi poden trobar moltes cases d'estil victorià.
Darling Harbour és un dels ports de la ciutat. És un lloc turístic molt popular amb bars, restaurants, tendes i parcs.

The Rocks és com s'anomena al barri més antic de Sidney. Aquí s'hi troben edificis històrics renovats, galeries d'art, pubs, restaurants, cafès i tendes turístiques

Imatge del barri The Rocks amb el Sidney HArbour Bridge de fons.

Galeria d'Art de Nova Gal·les del Sud és la galeria d'art més antiga de Sidney i té una important col·lecció d'art australià dels s.XVIII, XIX i XX. També s'hi poden veure algunes col·leccions d'art asiàtic, europeu, internacional i aborigen.

Kings Cross és el barri vermell de la ciutat. Aquí hi ha un elevat nombre d'albergs per a joves turistes.

En els Jardins Botànics Reals hi ha molts exemplars d'arbres i plantes tant australians com d'altres països. La seva ubicació en una badia del port es de gran bellesa i des del parc hi ha magnífiques vistes de la ciutat, la òpera i el pont.

Imatge dels Jardins Botànics Reals

El anomenat Taronga Zoo és el principal zoològic de la ciutat. Posseeix una complerta col·lecció d'animals d'Àsia, Àfrica i Austràlia.

La Catedral de Santa Maria és la catedral catòlica de la ciutat.

El Museu Australià és el museu més antic a Austràlia, amb una reputació internacional en els àmbits d'història natural i antropologia. A més d'exposicions, el museu també està involucrat en la recerca d'estudis i programes de les comunitats indígenes.




MELBOURNE

Aquesta ciutat està ubicada a la costa sud-est d’Austràlia i es posiciona després de Sydney en quant a número d'habitants, essent així la segona més gran i amb més habitants. El clima és oceànic moderat, tot i que és lleugerament més freda que la resta de ciutats del país. 




Consta d'un constant desenvolupament degut al seu enorme mercat laboral.


És considerada la capital de la cuina australiana. També hi destaca la moda d'alta costura,  la música i el teatre. Avui en dia és un important centre de comerç, indústria i activitats culturals.


El centre de la ciutat està format per un conjunt d'alts blocs de pisos i moderns edificis on grans companyies i multinacionals tenen les seves oficines.
El riu Yarra separa la ciutat en dues parts.

Imatge de la ciutat de Melbourne

La imatge percebuda de la ciutat està formada per la barreja d'arquitectura d'estil victorià i contemporani, l'extensa xarxa de tramvies, els jardins i els parcs victorians i la diversa i multicultural societat.

Aquesta ciutat acull esdeveniments esportius de gran rellevància, com ho va fer l'any 1956 amb els Jocs Olímpics, o com es el cas a l'actualitat acollint el Campionat Obert de Tenis d’Austràlia, el Grand Prix i el Melbourne Cup.

Com a visites atractives per als visitants hi trobem:
Principalment el centre de Melbourne, amb museus, galeries d'art, cinemes, construccions antigues i modernes, cafeteries, restaurants...

El Royal Botanic Garden, de fàcil accés ja que està molt pròxim al centre de la ciutat, junt al riu Yarra, i té una extensió de 38 hectàrees. És el jardí botànic més important d'Australia.

El Royal Melbourne Zoological Garden. És el zoològic més antic d’Austràlia. Hi ha un total de 5200 animals que pertanyen a més de 350 espècies.

Entrada al Zoo més antic d'Austràlia


La Eureka Tower és una torre de 297 metres d'alçada i s'inclou entre els cinc edificis d'apartaments més alts del món.

Federation Square és un dels llocs més turístics i impactants de Melbourne. Aquí hi ha més de 2000 esdeveniments cada any. Per la nit aquesta zona és bona opció per a moure's car hi ha una gran quantitat de restaurants, bars, pubs i llocs de festa.

Zona de Federation Square


El Queen Victoria Market és un dels mercats a l'aire lliure més grans de l'hemisferi sud. S'hi pot comprar i degustar la millor gastronomia local, amb productes frescs. També hi ha joies, roba, artesania...

Bells Beach és una de les platges més famoses d’Austràlia per a practicar el surf.

A 3 hores en cotxe des del centre de Melbourne trobem el Great Ocean Road, considerat un dels llocs més bonics d’Austràlia. És una ruta per a fer en cotxe que recorre la vora del mar poden observar així coves, arcades, riscos i belles formacions rocoses creades amb el pas dels anys per les tempestes i les marees altes. 

Vistes del Great Ocean Road

A 2 hores en cotxe s'hi troba l'anomenada Philip Island, una illa que té com a principal atractiu les colònies de pingüins, coales, cangurs i foques.

Pingüins de la Philip Island





PERTH



Perth es una ciutat de la costa Oest d’Austràlia. És la única gran ciutat de la zona. La ciutat més propera es Adelaida i es troba a 2780 km de distància, i aquest és el principal motiu pel qual no es de les ciutats més visitades. 


Perth és una ciutat moderna i jove en la qual la població és amistosa i sempre tracta d'ajudar als visitants.

Aquesta vibrant i colorista ciutat acull el primer bordell legal d’Austràlia. Aquí hi trobem alguns dels millors restaurants, cafès i clubs per anar a la nit de tot el país. 

En aquesta ciutat hi ha el riu Swan que aporta una atmosfera especial.

Hi ha una gran costa que ofereix excel·lents immersions per a bussejar o practicar el surf. Les platges més importants són Crawley i Peppermint Grove d’aigües tranquil·les, i de platges obertes amb bones onades per a fer surf les més conegudes són Scarborough i Swanbourbe. 

Imatge de la platja Crowley


Platja Scarborough

El Kings Park es troba creuant el riu i es ideal per a fer pícnics. És molt popular entre les famílies sobretot els caps de setmana.

Fotografia des del Kings Cross Park

Fremantle es com s'anomena el port de Perth. A 20 minuts des d'aquest port hi ha la Rottnest Island, una illa amb una abundant vida marina i platges de sorra blanca. Hi ha varis restaurants en un únic carrer, i els cotxes no estan permesos. 

El zoo de Perth és un dels millors d’Austràlia.

L'Underwater World és un aquari gegant amb molts peixos colorits natius d’Austràlia. 

El Museum of Western Austràlia té un excel·lent desplegament de coses diferents des de boques de taurons, meteors, arts i moltes més coses. 

The Sawn Tower es troba a Riverside Drive i compte amb vistes al riu Swan. Es una de les principals atraccions turístiques. 


Swan Tower


HOBART



Hobart (abans Hobartown) és la capital de l'estat insular de Tasmània, Austràlia. L'any 2001 tenia 191.169 habitants. Es troba en la desembocadura del riu Derwent al peu de la muntanya Wellington amb una altura de 1.270 m.


Economia: 

A part del turisme i l'activitat portuària existeix una important indústria secundària de fusta, de fabricació de catamarans i de la producció de zinc.

Història:

Després de Sydney, Hobart és la ciutat més antiga d'Austràlia. Va ser fundada el 1804 pel coronel David Collins amb 300 presoners, uns quants marins i uns 30 colons lliures. Durant molts anys la població estava formada per convictes i capatassos, a més de balleners i caçadors de foques. Ja al principi del segle XX estava dotada de tramvia elèctric que va unir l'estació de ferrocarril central amb els llavors suburbis de New Town, Queensborough, Wellington, Glenorchy, Risdon i Bellerive. Fou el port escollit per l'Expedició Amundsen per atracar després de la seva tornada del Pol Sud i des d'on informaren al món de l'èxit de la seva missió.








KATHERINE


Katherine és una ciutat del Territori del Nord a Austràlia. Es troba a uns 320 km al sud-est de Darwin. És el quats assentament més poblat del Territori del Nord després de la capital, Darwin, Palmerston i Alice Springs. Katherine té 5.849 habitants (2006).
Situada dins una bona ona agrícola, el recurs esconòmic principal de la ciutat havia estat l'or però va disminuir en importància en tancar la mina de Mount Todd. El turisme va en augment i hi ha també una base militar (RAAF Base Tindal) a 17 km al sud-est de la ciutat que també contribueix a la seva economia.
Hi ha una gorja espectacular, Katherine Gorge, al Nitmiluk National Park prop de la ciutat amb pintures rupestres antigues.
Els habitants originaris d'aquesta zona pertanyen al grups lingüístics Jawoyn, Dagoman i Wardaman.

Història:

El lloc va ser fundat per John McDouall Stuart el 15 de juliol de 1926. La ciutat rep el nom del riu Katherine, aquest nom se'l va donar John McDouall Stuart quan passà per aquesta ona l'any 1862. El següent estadi de desenvolupament de Katherine va ser quan s'hi establí la Katherine Telegraph Station el 22 d'agost de 1872. Fins 1923 no hi arribà el ferrocarril.
Durant la Segona guerra Mundial l'éxercit australià va construir-hi dos hospitals. Katherine va tenir un únic raid de l'aviació japonesa.
L'any 1998 una inundació devastà aquesta ciutat cobrint una zona de 1.000 km2.

Geografia: 

Katherine té al nord la Arnhem Land i Kakadu al nord-est. La vegetació és de sabana arbrada (Eucalyptus) tropical. És una zona càrstica.

Clima :

Katherine segons la classificació de Köppen és del tipus Aw (clima de sabana tropical). La pluviometria anual és de 1.132 mm amb una estació seca (de maig a octubre) i una estació humida Les temperatures mitjanes mensuals van de 24° a 35°C, ocasionalment arriben a 40°C, amb molta humitat relativa durant l'estació humida. A l'estació seca de nit les temperatures arriben als 7ºC.




TOWNSVILLE

Townsville és una ciutat de 165.000 habitants (2006; incloent Thuringowa) situada a la costa nord-est d'Austràlia, a l'estat de Queensland. Està situada a 1.354 km al nord de Brisbane, la capital de l'estat i a 350 km al sud de Cairns.

És una ciutat industrial i ha registrat recentment un accelerat creixement demogràfic degut en part a la bona comunicació de molts recursos naturals importants, entre altres, la Gran Barrera de Corall.
Es troba també una base important de les forces armades d'Austràlia. A més, la ciutat al seu torn posseeix el campus principal de la Universitat James Cook, la qual té uns 13.000 estudiants, i és considerada una de les millors universitats d'investigació tropical de la zona.

Els seus 165.000 habitants fan de Townsville la ciutat australiana més gran per sobre del Tròpic de Capricorn, és a dir, la meitat del país, raó per la qual se la coneix, de manera no oficial, com la "capital de North Queensland".
Les majors atraccions turístiques de Townsville inclouen l'Strand, una bonica platja tropical i els jardins que l'envolten, l'aquari "Reef HQ", en el qual es pot admirar la bellesa de la flora i fauna nativa de la Gran Barrera de Corall.
Enfront de les costes de la ciutat està situada l'"Illa Magnètica" o Magnetic Island, la qual consisteix principalment en un Parc Nacional tropical, sent així una de les majors atraccions de la zona.

La Gran Barrera de Corall corre al llarg de les costes de la regió (North Queensland), el que converteix a Townsville en centre turístic per excel·lència, ja que a poques hores en ferri es pot visitar aquesta meravella de la naturalesa.

El riu Ross travessa la zona urbana de Townsville, sent de gran importància per a la ciutat, ja que no només serveix de lloc recreacional per als seus habitants, sinó que també posseeix una presa a 30 km de la desembocadura, convertint-se així en la major font d'aigua de la zona. El riu Ross és navegable només per a petites embarcacions.
Townsville és també un centre regional d'esports. Tres equips esportius professionals estan ubicats a Townsville, un de futbol, ​​un de bàsquet i un de rugbi a 13.








NOVA ZELANDA

AUCKLAND



Auckland és una gran ciutat de Nova Zelanda, també coneguda com la ciutat de les veles. La ciutat concentra un terç de la població de Nova Zelanda tot i que no és la capital del país. És tracta duna localitat multicultural repleta dimmigrants d’Àsia, les Illes del Pacífic, la Índia... Sarriben a parlar fins a 30 llengües diferents. Aquesta diversitat cultural proporciona un interès extra en aquesta ciutat. A part daquesta multicultural, és interessant també el fet que a la ciutat hi ha dispersos més de 50 volcans (tots ells inactius).

És una ciutat rectangular i molt ben estructurada, fàcil de recórrer, neta i acollidora. Al centre de la ciutat hi ha una gran oferta de bars, restaurants, centres comercials... La vida en aquesta ciutat sol ser més cara que a les altres ciutats de Nova Zelanda. Aquí es concentra la major oferta de feina de tot Nova Zelanda i també la millor i més gran universitat.

Es pot visitar la Sky Tower, una torre amb una visió global de la ciutat a 328 metres dalçada. Aquesta torre també inclou un important casino.

Fotografia d'Auckland on s'aprecia la Sky Tower juntament amb el perfil de la ciutat i un elevat nombre de velers



DUNEDIN



Dunedin (en maori: Ōtepoti) és la segona ciutat més gran de l'illa del Sud de Nova Zelanda, i la ciutat principal de la regió d'Otago. La ciutat té una població de 126.000 habitants,[1] té la setena zona urbana més gran de Nova Zelanda, i és la segona ciutat més gran per superfície territorial.

L’àrea urbana de Dunedin es localitza a la part centre-oriental d’Otago, envoltat per la badia d’Otago. El port i els turons al voltant de Dunedin són les restes d’un volcà extingit. Els barris de la ciutat s’estenen cap a les valls i els turons propers, cap a l’istme de la península d’Otago, i per les costes de la badia d’Otago i l’oceà Pacífic.
La indústria més important de la ciutat és l’educació terciària — Dunedin és on es localitza l’Universitat d’Otago, la primera universitat de Nova Zelanda (1869), i la Politècnica d’Otago. L’Universitat alberga el 21% de la població[5] de la ciutat.

Història:

La ciutat es va fundar el 1848, i després de 1861 va créixer ràpidament pel descobriment d'or. Les indústries principals de Dunedin, antany nucli ferroviari, són l'enginyeria, l'enginyeria del programari, la biotecnologia i la moda. Als voltants de la ciutat es cria bestiar oví i boví.

Educació :

A Dunedin hi ha la Universitat d'Otago, que té facultats d'art i música, dret, medicina i teologia, i té la Politècnica d'Otago.

Clima:

El clima de Dunedin és temperat, però la ciutat és coneguda per tenir un gran nombre de microclimes i les temperatures sovint varien entre diferents barries degut a la topografia de Dunedin. És modificada també per la proximitat a l'oceà. Això resulta en estius temperats i hiverns relativament suaus.















No hay comentarios:

Publicar un comentario