lunes, 20 de mayo de 2013

DESTINACIONS DE SOL I PLATJA - OCEANIA

ILLES FIJI


Més de 300 illes que es troben al centre de l’oceà pacífic i el punt més lluny on es pot anar des d'Espanya. Les illes són bastant diferents: algunes hi ha poblats tradicionals, altres hi ha resorts, altres són illes privades… Dues zones marcades per illes: la sud amb Viti Levu (la principal) i la nord amb  Vanua Levu, la capital i centre polític, comercial i econòmic és Suva. En total hi viuen 1 milió de persones aproximadament i molta d’aquesta població viu en poblats tradicionals. És un país que no té llibertat d’expressió, hi ha censura, als diaris no s’explica la situació política del país i la gent no en sol parlar per por a les represàlies.

Les activitats que més es duen a terme són les esportives i aquàtiques: hi ha grans esculls coral·lins per bussejar, canoes per anar per les aigües, snorkel, excursions per les illes. Alguns llocs on es pot practicar el busseig són: Blue Ridge, illes Mamanukas, Arrecife Great Sea o Shark Fin... Els mesos de juny – agost són les èpoques on hi ha les pluges més fortes.


 (vídeo de promoció de les illes per part d'una agècia de Viatge)

La illa més exclusiva és la Laucala, pertany a l’amo de la marca de begudes Redbull i hi està enterrat el seu antic propietari, l’editor Malcolm Forbes. A part aquesta illa té un ressort amb diferents villes totes amb piscina pròpia, costa aproximadament 3000€ la nit. Altres illes amb platges precioses i paradisíaques són Illa Tortuga (on es va gravar la pel·lícula Lago Azul), illa Nukubati o Vatulele, totes elles amb ressorts, i, també Illa Jardí amb paisatges preciosos.  



L'ILLA DE TASMANIA


L'illa de Tasmània és un estat d'Austràlia, situada a 240 km al sud-est del continent i separada per l'estret de Bass.
La capital i ciutat més gran és Hobart, que inclou les ciutats de Glenorchy i Clarence. Altres ciutats són Launceston en el nord, i Burnie en nord-oest.
Per aquells amants de la història , no podeu deixar de visitar els carrers empedrats de Hobart al costat del riu, i el recorregut dels vinyers típics del clima fresc de la vall del Coal.
Dins de la seva gastronomia, hem de destacar els seus vins, els vins de Tasmània, la seva carn de be o de porc, són excel·lents, així com les seves fruites, com les pomes, exportades des de Tasmània al món sencer. Entre els seus peixos, les truites i els salmons són d'allò més destacat.
Dins de la seva gastronomia, hem de destacar els seus vins, els vins de Tasmània, la seva carn de be o de porc, són excel·lents, així com les seves fruites, com les pomes, exportades des de Tasmània al món sencer. Entre els seus peixos, les truites i els salmons són d'allò més destacat.
Bé doncs, continuant amb l'exploració de Hobart , veiem que té un encant especial, el riu Derwent permet fer un recorregut o excursió en caiac i el barri Battery Point ens ensenya les vibracions marines del primer barri construït.
Si ens dirigim al sud-est, podrà observar els vinyers típics del clima fresc de la vall del Coal fins a arribar a les històriques ciutats de Huonville i Richmond.

I per si fós poc, Wineglass Bay compta amb restes de naufragis i diamants a Flinders Island.
Descobreix Cataract Gorge, un espectacular paratge natural en el cor de Launceston, o visita el parc natural, Patrimoni de la humanitat, que ocupa el 20 % de la illa.
No podem oblidar-nos del llac Dove i la ruta a peu per Overland Track al Parc Nacional de Cradle-Mountain-Lake St. Clair. Podrá gaudir d'un passeig pel fosc bosc tropical de Gondwana del Parc Nacional del Sud-oest i observar com dos rius amb força donen llisquen per les valls.
A més d'antigues i accidentals belleses naturals, Tasmània compta amb una important cultura creativa, una rica història sobre reclusos i miners, aire pur, vins i variada gastronomia.
Parlant de la gastronomia, podríem comentar que es igual que la gastronomia australiana, està fortament lligada a la cuina anglosaxona, una conseqüència de la colonització britànica al país i a la Illa de Tasmània durant el Segle XIX. En els seus restaurants és fàcil trobar rostits de carn de boví, verdures, patates i per a postres, els pastissos, són els principals plats que podem trobar a la Illa de Tasmània, on el pastís de carn és un plat típic de qualsevol restaurant.

Aquí deixem un video de promoció de l'illa.



També podem passejar per Salamanca Square o per aquells més curiosos amb la natura el camí fins a l'arenisca on es troba el paratge natural característic pels accidents rocallosos i muntanyencs de Wellington.

A l'espai costaner de Kettering podrà emprendre una excursió fins a Bruny Island o bé agafar  un creuer que el portarà entre penya - segats i coves.
No podem marxar sense fer un cop d'ull a la vida dels presos de mitjans del segle XIX en el jaciment històric de Port Arthur.
Per l'allotjament recomanem Woodbridge, així també podrá passejar per les espectaculars platges del Parc Nacional de Tasmània i sopar amb tots els luxes a Peppermint Bay.
Per acabar d'enamorar el turista, Hobart compta amb curioses  casetes d'arenisca i roures de 200 anys a Oatlands i la visita de la ciutat de New Norfolk, la ciutat de les antiguitats.
Pel que fa a l'allotjament i la restauració:
Hotels:
- Tamar River Retreat (www.tamarriverretreat.com.au )
- Clear Creek Cottage ( www.clearcreekcottage.com.au )
- Wagness Cottages (www.wagnerscottages.com  )
Restaurants:
- Valentino's Family Rest. ( Devonport )
- Laneway ( Devonport )
- Another mother ( Burnie )
- Leonardoz ( Burnie )

Ens agradaría fer un últim incís que creiem que es important en relació a la cura del turisme de Tasmania.
 
Aquesta ha Adquirit l'Acreditació T-QUAL, un compromis del Govern Australià amb els programes d'acreditació, calificació i certificació de la qualitat del sector. Tenir aquest logotip es símbol d'excelència que identifica els negocis i les operacions turístiques del país.





L'ARXIPÈLAG DE HAWAII


L’arxipèlag de Hawaii és el grup d’illes situat més al nord de la Polinèsia, ubicat a l’oceà pacífic central, al sud-oest dels Estats Units, al sud-est de Japó i al nord-est d’Austràlia. Degut a aquesta ubicació hi ha diverses influències nord-americanes i asiàtiques juntament amb la seva cultura nativa.


És el més recent dels cinquanta estats dels Estats Units; geogràfica i etnològicament l’arxipèlag és part de la sub-regió de la polinèsia d’Oceania.

L’arxipèlag està format per centenars d’illes repartides en 2.400 km. A l’extrem sud-est s’hi troben les vuit illes principals: Ni’ihau, Kauai, Oahu (on s’hi troba la capital Honolulu), Molokai, Lanai, Kahoolawe, Maui i Hawaii (la illa més gran amb diferència, sovint anomenada The Big Island per no confondre-la amb el topònim del conjunt de l’estat.).




La cultura hawaiana està repleta de costums fascinants, músics, llegendes, tradicions i valors. La dansa hawaiana més tradicional i antiga és el hula, i és una part important de la seva cultura. El costum hawaià més agradable són les flors i els Leis, els seus famosos collars (guirnaldes) fets a partir de flors.





Hawaii és un destí d’ensomni per a moltes persones d’arreu del món, sobretot a causa de les platges paradisíaques.  A l’arxipèlag hi ha diversos escenaris naturals, un clima tropical càlid, un gran nombre de platges publiques i varis volcans actius que atrauen tant a turistes, surfistes, biòlegs com vulcanòlegs. Totes les illes hawaianes compten amb els quatre escenaris climàtics més importants: desert, selva tropical, tundra i zones templades.

Podríem dir que Hawaii ho té tot: des de llacunes tropicals d’una tonalitat blava intensa, platges de sorra blanca, precioses cascades, altres platges on s’hi poden practicar diversos esports nàutics, una vegetació exuberant i una magnifica fauna, serenes muntanyes i també els volcans actius i algunes zones amb neu.

Un tret interessant a comentar es que totes les illes han estat formades per l’acció dels volcans. Les illes més antigues compten amb volcans inactius i les més recents compten amb volcans actius.

El trasllat de la família real hawaiana des de la illa de Hawaii a Maui i posteriorment a Oahu, explica que determinats nuclis de població es trobin on estan avui en dia.

A la illa de Oahu ens trobem amb Honolulu, la capital i la ciutat més gran de l’estat de Hawaii. Va ser la capital del regnat de Kamehameha III gràcies al seu port natural. Honolulu està a la costa sud-est d’Oahu i és la zona més visitada. A la ciutat hi ha una barreja de relaxació, història i cultura. El viatger pot aprofitar les diverses platges del pacífic, meravellar-se amb les vistes dels penya-segats de Ko’olau, conèixer el Bishop Museum i aquí la cultura polinèsia, visitar el monument de Pearl Harbor (de la base militar atacada al 1941 per els japonesos), visitar la famosa Waikiki Beach, amb fines sorres i esplèndida per a practicar el surf, o veure també les vistes des del Diamond Head: un cràter volcànic de 142 hectàrees.

Honolulu


Hawaii (Big Island) és la illa més gran i la més recent. Els seu gran tamany és degut al Kilauea, el volcà més actiu del món, el qual segueix afegint-hi terra a la illa. És una illa molt diversa on s’hi troben 11 de les 13 zones climàtiques que existeixen a tot el món, cadascuna d’elles amb un ecosistema únic i característiques climàtiques determinades. A part del Kilauea hi ha 4 volcans més. Mauna Kea, que és el cim d’un dels volcans, acull una de les millors concentracions de telescopis. Hi ha també el Parc Nacional dels Volcans, un dels llocs més fascinants de la illa.

Imatge d'una postal del volcà Kilauea en erupció.

Fotografia presa des d'un helicòpter (en un tour aèri) del volcà Kilauea i la seva erupció. 



Tant les postes de sol com les rutes per veure cascades o altres elements naturals són grans atractius per als turistes, comuns a totes les illes hawaianes.



Mont del Mauna Kea amb els telescopis al fons. La temperatura era de 0ºC a les 5 de la tarda, mentre que a nivell del mar estaven a 30ºC.


A la gran illa cada any al mes d’octubre tenen lloc els campionats mundials de l’Ironman, una triatló de llarga distància. Aquest esdeveniment proporciona un gran benefici econòmic a la localitat car atrau molt turisme. Aquesta carrera té lloc a Kailua-Kona, una localitat que també és coneguda per la producció del café de Kona.

La imatge de l'esquerra ens mostra el punt de sortida de l'Ironman i la imatge de la dreta és una de les moltes senyalitzacions de la carretera advertint de ciclistes entrenant.

Platja de l'inici de l'Ironman dies abans de la cursa.

La mateixa platja de la imatge anterior, aquesta fotografia es presa en els moments de l'inici de la cursa.



La illa de Maui és ideal per a practicar windsurf, surf, submarinisme i bicicleta de muntanya.

Maui


La illa Kauai destaca per les selves tropicals, plenen de rierols i cascades, i amb el canyó Waimea.

 
Kauai

Impressionant vista del canyó Waimea.



No hay comentarios:

Publicar un comentario