sábado, 13 de abril de 2013

ENTORN INDOSTÀNIC

ENTORN INDOSTÀNIC


Indostan o Península del Indostan, es el nom històricament original per a la regió del Subcontinent indi que compren India, Pakistan, Bangladesh, Sri Lanka, les Maldives, Butan i Nepal.


TURISME DE NATURA I MUNTANYA

HIMALAIA


L’Himàlaia és una serralada que s’estén per els països de Bután, Nepal, la Xina i la Índia. És la serralada més alta de la Terra i deu dels seus catorze pics superen els 8000 metres d’alçada. Aquí hi trobem el mont Everest, que s’alça 8848 metres del nivell del mar, essent la muntanya més alta del planeta.

L’Himalaia forma part d’un complex orogràfic major anomenat el sistema dels Himalaies, format per les serres del Himalaia, Karakórum, Hindú Kush i altres de més petites, totes localitzades al continent asiàtic.

A la serra del Himalaia hi neixen alguns dels rius més grans del món com el Ganges, l’Indo, el Brahmaputra, el Yamuna i el Yangtsé. Les muntanyes del Himalaia han influït profundament en les cultures del sud de l’Àsia i moltes d’elles son considerades sagrades per al hinduisme o el budisme.

Anapurna és una de les muntanyes del Himalaya que rep un gran nombre de senderistes car és considerada una de les millors i de les més boniques per a practicar trekking. El cim més alt arriba als 8.091m. Al practicar el trekking es pot disfrutar d’un paisatge de planelles i de cims nevats, de penya-segats, glaciars, rius i boscs; alhora que es coneix la cultura mil·lenària dels habitants d’aquestes terres. Hi ha circuits de diferents graus de dificultat i llargària. En aquesta muntanya no és recomana l’escalada (la taxa de mortalitat dels que ho intenten és d’un 40%) però si les excursions a peu de muntanya.



A la muntanya de l’Everest, la qual té el cim més alt del món, és permet fer el trekking al camp base el qual són caminades de 5 o 6 hores diàries durant 12 dies.  El camí a recórrer per aquest circuit no és molt irregular i l’únic “inconvenient” és el fet d’acostumar-se a la falta d’oxigen que provoca l’alçada. Pel que fa  a l’escalada en aquesta muntanya és per a escaladors professionals.


A la majoria de llocs del Himalaya en que és pot fer el trekking hi ha molts guies i portadors (que et porten la motxilla) disposats a ajudar.

La millor temporada per al trekking és de setembre a novembre i de març a maig.



KARAKORUM

 

El Karakórum  és una serralada del continent asiàtic i es troba en la frontera de Pakistan, Índia i la Xina.  Mesura 350km de longitud i conté alguns dels cims més alts del planeta, com el K2 amb 8611 metres d’alçada, la segona muntanya més alta de la Terra.


A causa de la gran complexitat i de la duresa  la ruta de trekking del Karakórum  és de les més complicades que hi ha. Per arribar-hi s’ha de contactar amb agències especialitzades. El Karakórum destaca per ser la regió amb més glaciars fóra dels pols.

El recorregut de trekking té una durada de 14 dies per zones on no hi ha població. És permet fer-ho de maig a octubre, tot i que es recomana en els mesos de juliol i agost que es quan hi ha una major estabilitat atmosfèrica.

En aquesta ruta és completament necessari contractar portadors que ajudin a traslladar el pes. Per a un grup de 5 persones, són necessàries unes 20 de suport.

En aquest circuit s’hi poden veure 3 glaciars: el Baltoro, el Vigne i el Godwin-Austen. Hi ha trams en que s’avança sobre el glaciar, d’altres trams al costat del glaciar, per planelles i valls...




DESERT DE THAR


El desert del Thar, o gran desert indi, és una extensa regió de desert de sorra situada al nord-est de la Índia i al est de Pakistan. Té una longitud d’un 805 km i una amplada de 485 km.

El terreny està format per turons de sorra ondulants entre els quals hi ha una vegetació dispersa i elevacions rocalloses.


Un dels atractius principals són les excursions en camell per les dunes del desert mentre es mostra la fauna autòctona, les cases de la gent, els pous naturals i l’entorn en general.

En aquest desert hi ha la opció de fer de dormir a les dunes a l’aire lliure mirant les estrelles.




CIUTATS MILENÀRIES

DELHI


Delhi forma el “Territori  Capital Nacional“ de la Índia, incloent la ciutat de Nova Delhi. La ciutat és la capital de la Índia i es troba a l’estat de Haryanna, al nord del país, a la riba oest del riu sagrat Yamuna, que és un afluent del Ganges.

La ciutat compta amb una població de 17 milions de residents, essent així la segona més poblada de l’Índia i la desena més poblada del món. Aquesta metròpoli és la major extensió urbana del país amb una superfície de 1.482Km quadrats.

Els ciutadans es divideixen en dues parts de la ciutat: Nova-Delhi (la part moderna) i Vella-Delhi (part antiga).

És una de les capitals del món amb més història i hi ha diversos nodes turístics que ho demostren: hi trobem els dos monuments Patrimoni de la Humanitat, el Qutb Mibnar (una gran torre del s.XII) i la tomba de Humayun (considerat l’edifici precursor del Taj Mahal), el Rashtrapati Bhavan (l’antiga residència dels virreis britànics i actual palau presidencial), la Porta de la Índia (en honor als soldats morts en diverses guerres), el Fuerte Rojo,  La mesquita de Jamma (és el principal centre de culte dels musulmans de la ciutat), De Tughluqabad i Purana Qila, 2 de les 7 ciutats de Delhi on encara hi ha runes arqueològiques i muralles.

Qutb Mibnar
Tomba de Humayun



JAIPUR



Aquesta ciutat, també coneguda popularment com la “Ciutat Rosa” és la capital de l’estat de Rajasthan de l’Índia. Era l’antiga capital de l’estat principesc de Jaipur i va ser la primera ciutat planejada de l’Índia (al 1727 va ser fundada).

Està construïda d’estuc rosa imitant el gres, i l’amplada i la regularitat dels seus carrers rememoren les ciutats índies premodernes.

Compta amb vora 3 milions d’habitants. L’estructura de la ciutat i els seus carrers divideixen la ciutat en diferents barris que representen les nou parts de l’univers.

Actualment és un dels centres turístics més importants de la Índia.

Entre els seus monuments i edificis més emblemàtics hi destaquem: el Palau dels Vents  (Hawa Mahal, del s.XIX), el fort d’Amber, el Jantar Mantar (un antic observatori des d’on els reis observaven la posició de les estrelles), el City Palace o Palau Principal (una barreja impressionant d’arquitectura d’estil mongol i rajasthani tradicional, ocupa una gran àrea amb varis patis, jardins i edificis), el Museu Central, el Temple Lakshmin Narain, Kanak Vrindavan, el Palau Rajmahal, el Palau Rambagh (que avui dia és un hotel).

Palau dels vents





City Palace




AGRA




La ciutat d’Agra és troba a l’estat de Uttar Pradesh a l’Índia i està situat a la vora del riu Yamuna. Va ésser la capital de l’imperi mogol entre 1556 i 1658. Del s.XVI fins al s.XVII va ser quan va viure en el seu màxim esplendor, fins que la capital va ser traslladada a Delhi.

És una ciutat que rep milions de visites cada any per a visitar el mausoleu del Taj Mahal.

Com a monuments principals hi trobem el nombrat anteriorment Taj Mahal (un dels mausoleus més famosos del món), el Fort Vermell (construït per Akbar com a palau i que el seu fill va convertir en recinte militar), el mausoleu d’Itimad-Ud-Daulah (construït entre 1622 i 1628 i sovint considerat un “esborrador” del Taj Mahal), el Mausoleu d’Akbar el Gran, la tomba de Chini Ka Rauza (va ésser primer ministre de Shah Jahan) i els jardins de Ram Bagh (els primers jardins mogols).


Taj Mahal
Fort Vermell




PERSÉPOLIS


Persèpolis, que significa “la ciutat persa” en grec, va ser la capital de l’Imperi Persa durant l’època aquemènida. La seva construcció va ser començada per Dario I i finalitzada dos segles més tard quan la conquesta de l’Imperi Persa per Alejandro Magno.

Se situa a 70 km de la ciutat de Shiraz a la província de Fars a Iran, a prop del lloc en que el riu Pulwar desemboca en el Kur.

Al 512 a.C. el rei Darío I comença la construcció d’aquest massiu i complex palau mantenint-se com a capital cerimonial, on es celebraven les festes d’any nou. La construcció va ser en una regió remota i muntanyosa, i era una residència real poc convenient, visitada principalment a la primavera.

L’any 330 A.C., Alejandro Magno va ocupar i saquejar Persépolis i la ciutat va anar decaient gradualment durant el període selèucida i les èpoques posteriors.

Visitar Persèpolis és considera una visita obligada al anar per Shiraz car les ruïnes arqueològiques són impressionants, remuntant-se fins a 2500 anys. Aquells turistes als quals els agrada la història en aquestes ruïnes pot deixar anar la seva imaginació i meravellar-se amb el que es veu.

Runes de Persépolis




DESTINACIONS DE SOL I PLATJA


ILLES MALDIVES




Les Maldives són un país insular (limitat per aigua) que se situa a l’oceà Índic, al sud-est de Sri Lanka i la Índia.

Hi formen part 2000 illes, de les quals 203 estan habitades (hi ha illes on hi viu la població local, d’altres que són cada petita illa un hotel, i d’altres completament verges). La capital és Malé i té 104.403 habitants. Les Maldives són el país menys poblat d’Àsia i el menys extens. A nivell mundial és el país amb superfície més baixa, fet que el fa susceptible a la pujada del nivell del mar.

Una illa que és un hotel (Nika Island Resort)

Juntament amb el clima tropical i humit, la riquesa cromàtica de les seves aigües i la abundància de vida subaquàtica fa d’un èxit el turisme del país, proporcionant així llocs de feina directa e indirectament. Les platges són de sorra blanca i fina, i d’aigües turqueses cristal·lines. Va esdevenir un dels primers destins per a bussejadors del món. A part del busseig també s’hi pot practicar l’snorkel i la pesca. Ha esdevingut un destí per al turisme de luxe a causa dels seus hotels instal·lats en les illes deshabitades (per mantenir així separats als turistes dels locals); i són necessaris uns elevats ingressos per a aprofitar d’aquest destí.


Els turistes predominants provenen d’Itàlia, de Regne Unit i d’Alemanya.




SRI LANKA


Aquesta illa amb forma de llàgrima ubicada al sud-esta de l’Índia ha estat coneguda amb molts noms (Ceilán, Heladiva, Lanka...) i compta amb platges precioses, plantacions de té i cafè, paisatges i espais naturals de gran bellesa, ciutats mil·lenàries amb una arquitectura espectacular i 8 llocs nombrats Patrimoni de la Humanitat.

Se separa del continent per 35 kilòmetres jalonats per un cordó de petites illes.

És divideix geogràficament en quatre regions: el nord, amb fèrtils planícies travessades per nombrosos rius; l’est, amb un relleu suau i ondulat; el centre de la illa és alt i abrupte; i el sud-oest amb el relleu de les muntanyes Rakwana que tendeixen a amansar-se.

El 60% de la població és budista, i hi ha 6500 monestirs repartits per tota la illa.

Algunes de les atraccions d’aquesta illa són que s’hi pot practicar l’esport de submarinisme, visitar un orfenat d’elefants (la cultura de la natura també està molt propera als habitants) o una llacuna de peixos cantaires o explorar la densa jungla, els temples o santuaris.


Orfanat d'elefants Pinawella


Gal Vihare 'El Santuario De Piedra'




KERALA



Hi ha qui diu que les platges de Kerala són les millors del món. La costa de Kerala s’estén en un total de 900 km bordejats per cocoters, penya-segats rocallosos i sorres clares.

Hi destaquen Varkala i Kovalam.

Varkala és una destinació molt tranquil·la en la qual a part de la platja hi trobem el temple de Vishnu de 2000 anys d’antiguitat i el ashramam Sivagiri Mutt molt proper a la platja. També hi trobem un balneari amb manantials d’aigua mineral el qual es creu que neteja el cos d’impureses i l’ànima de tots els pecats.


Varkala

Kovalam es una platja de renom internacional amb tres platges de mitja lluna adjacents. És un destí predilecte per als turistes, sobretot europeus, des de la dècada dels anys 30. Hi ha varies opcions d’oci en aquesta platja: prendre el sol, nadar, massatges de tonificació corporal a base d’herbes, programes culturals, creuers en catamarà, zones comercials, centres de yoga...

Un massiu rocós a la platja ha creat una bella badia d’aigües tranquil·les ideals per a banys de mar.


Kovalam




GOA




A Goa hi trobem la platja Anjuna. Al 1950, i posteriorment, els viatgers venien amb regularitat per a celebrar festes trance. Aquesta escena psicodèlica encara s’hi manté, fent d’aquesta platja una de les més populars de Goa.

Anjuna 

La platja Benaulim és molt coneguda per la pesca i les apreciades captures que s’hi duen a terme. Tot i això és una platja molt tranquil·la i amistosa.

Benaulim 

A la platja de Calangute s’hi ha d’arribar  mitjançant un trajecte en autobús de 45 minuts, i és el recurs més ocupat i comercialitzat de Goa. Als anys 70 i 80 era visitat pels hippies, majoritàriament. Avui, els paquets turístics omplen la zona.


Calangute



COX'S BAZAR



Cox’s Bazar és una ciutat de Bangladesh. Se situa a 152 km al sud de Chittagong i és fàcilment accessible en tren, cotxe o avió. La seva platja és mundialment coneguda per ser la més llarga del món amb una llargària de 120 km.

És un preciós litoral de sorra daurada i aigües cristallines. Hi ha zona de pícnic amb vistes no només de la platja, sinó també dels alts turons i de cascades. Hi ha oferta d’esports d’aigua.

El clima es tropical amb temperatures mitjanes d’entre 16 i 34ºC, tot i que hi ha perill de forts temporals típics de la costa de Bangladesh.

Platja de Cox's Bazar

DESTINS DE PEREGRINACIÓ


BENARES



Benarés és una ciutat situada a la vora del riu Ganges a l’estat de Uttar Pradesh de la Índia. És tracta d’una de les set ciutats sagrades del hinduisme, del jainisme i del budisme.

Els arqueòlegs Creuen que la ciutat té més de 4000 anys d’antiguitat i va ésser un centre religiós dedicat a Surià, el deu del Sol.

Era un centre religiós, educatiu i artístic que va esdevenir un centre comercial i industrial famós per les teles de seda i musli, perfums, treballs en marfil i escultures.

L’any 1300 la ciutat va patir un important saqueig per part de les tropes que provenien d’Afganistan i un atac en el s.XVII per part del emperador mogol Aurangzeb. La ciutat va sobreviure a ambdós atacs, tot i que la majoria dels temples i d’edificis van ser destrossats.

Avui en dia aquesta ciutat es considerada pels hinduistes una de les principals ciutats de peregrinació. Segons la tradició, tot hindú ha de visitar aquesta ciutat al menys un cop a la vida.

Els ghats, que són les escalinates que descendeixen fins al riu Ganges, van ésser construïts al s.XVII i tenen un nom i funció especial. A la ciutat n’hi ha més de 100. A l’alba s’hi poden veure homes i dones duent a terme els seus banys purificadors en el riu a l’hora que rendeixen tribut al deu del sol Surya.



En aquesta ciutat hi trobem el temple daurat (construït al 1776 i dedicat al deu Shivà. Considerat un dels temples més sagrats de la ciutat, la entrada està prohibida als no hinduistes) i la mesquita de Gyanvapi (va ésser construïda al s.XVIII per l’emperador Aurangzeb sobre un antic temple hinduista i és tracta d’un edifici de color blanc, constantment custodiat per l’exèrcit per a evitar un atac per part dels grups ultra-hinduistes. L’entrada està reservada als musulmans).




KUMBHA MELA


Kumbhamela o kumbh mela és una peregrinació que realitzen els hindús quatre cops cada dotze anys, i tenen lloc, per torns, a Prayag (ubicat a Uttar Pradesh), a Hardwar (Uttaranchal), a Ujjain (Madhya Pradesh) i a Nasik (Maharashtra).

La gran reunió que es du a terme a Prayag (a la ribera del Ganges) hi participen varis milions de persones, el que fa que probablement sigui el major pelegrinatge celebrat al mon. El darrer, celebrat al 2001, va citar 70 milions de persones.

Les dates per a la celebració d’aquestes peregrinacions estan determinades per mètodes astrològics basats en les posicions del Sol, la Lluna i Júpiter.

A Prayag se celebra en el mes de magha (entre gener i febrer). El mèrit més elevat s’obté banyant-se a la confluència del Ganges, el Yamuna i el Sáraswati  en el dia de lluna nova.

A Hardwar se celebra en els mesos de phalgun (entre febrer i març) i chaitra (entre març i abril).

A Ujjain se celebra en el mes de vaishakha (el mes de maig)

A Nasik se celebra en el mes de ´sravana (el mes de juliol)

Quan es duen a la pràctica de la Kumbhamela hi ha manifestacions, desfilades cerimonials... Totes les tradicions que es duen a terme permeten als creients hindús rebre la benedicció dels sadhus, sants i altres yoguis, i fer el darshan, el ritual de la contemplació que els transmet l’energia espiritual.







TIBET


Lhasa és la capital de la regió autònoma del Tibet i és el centre polític, religiós i econòmic de tota la terra tibetana.

Aquí hi trobem el Palau de Potala (declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO) que va ésser la residència del Dalai Lama i seu del govern tibetà. És un edifici de 13 pisos que actualment està convertit en un museu composat per més de dues-centes estàtues, temples, santuaris i articles històrics del Tibet.

Palau de Potala
El Monestir de Drepung es el més gran del Tibet, i se situa a 8 km del Palau de Potala.

Monasterio Drepung
En el Monestir de Ganden s’hi troben tres atraccions: el Serdung, que conté la tomba d’or de Tsongkhapa, la sala d’assemblea de Tsokchen i la capella de Ngam Cho Khang, on tradicionalment Tsongkhapa ensenyava als seus estudiants.

El monestir de Sera és un dels tres monestirs més destacats de Lhasa i és famós per les seves ensenyances tàntriques. La major atracció són els debats entre els joves monjos, els quals mitjançant gestos de les mans indiquen si estan d’acord o no amb el seu oponent. Es troba a 5 km al nord de Lhasa.

Monestir de Sera

Monjos del monestir de Sera

El Temple de Jokhang (declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO ) té 1300 anys i conmemora el matrimoni de la princesa Wencheng Tang amb el rei Songtsen Gampo.  És prestigiós com el primer temple budista al Tibet i el Temple Sagrat de tots els budistes del Tibet.

Temple de Jokhang



Al voltant de Jokhang i ha el Carrer de Barkhor, on s’hi troba el mercat antic de Lhasa on un gran nombre de venedors ofereixen els seus productes.


Norbulingkha, també nombrat Patrimoni de la Humanitat, era el palau d’estiu del Dalai Lama.

Norbulingkha
El Monestir de Samye va ésser el primer monestir budista construït al Tíbet. El poble tibetà creu que les ànimes dels morts no es reencarnaran a menys que la persona morta hagi estat abans a Samye.

Monestir de Samye


No hay comentarios:

Publicar un comentario