domingo, 14 de abril de 2013

EL SUDEST ASIÀTIC


LES DESTINACIONS DE SOL I PLATJA


INDONÈSIA

Per tal de facilitar la vostra estància, o en general el viatge escollit, creiem convenient tenir en compte els seguents aspectes:

Els preus a Indonèsia són els següents:

- Allotjament: habitacions simples per a dues persones, solen haver hi des de 4 a 20 euros. Normalment es pot escollir.
- Menjar: si es menja al carrer es paga entre 1 i 2 euros per plat. Menjar en un restaurant turístic o en algun lloc una mica més bó, surt a 4 i 10 euros per persona.
- Transports: el bús de l'aeroport al centre de Jakara costa uns 1'5 euros. Un viatge amb tren de 9 hores per l'illa de Java costa uns 18 euros. Un trajecte en vaicell de 8 hores en canvi, pot costar uns 8 euros a classe econòmica. Per últim, llogar una moto surt entre 3 i 5 euros al dia, mentre que la bicicleta es pot aconseguir per 1'5 - 3 euros.


  • Com moure's per Indonèsia?

En illes petites i amb bones carreteres (com Bali) us recomanem que llogueu una moto o una bicileta i exploreu l'illa. En llocs més grans (com Sumatra o Java) necessitareu agafar l'autobús (excepte a Java on és una bona idea agafar el tren). Els autobusos són barats i fàcils de trobar però lents i una mica atrotinats.
Per a trajectes curts podreu agafar els Bemo, minibusos a preu més econòmic. En els llocs turístics es pot escollir entre autobusos i transports de diferents classes.


                    3.1LES DESTINACIONS DE SOL I PLATJA



L'illa de Bali és una illa i una província d'Indonèsia, es coneguda com l'Illa dels déus.
Es tracta d' un paradís i és famosa pels seus temples i la cordialitat de la seva població.
Les platges estan envoltades per palmeres i l'illa en general està repleta de deus,selves força denses i pobles amb una cultura molt diferent a la  nostra.

És la més occidental de les illes menors de la Sonda, i es troba situada en una cadena, amb Java a l'oest i Lombok cap a l'est. L'illa és una popular destinació turística i és coneguda, igual que Java, per les seves arts especialitzades, que inclouen dansa, escultura, pintura, orfebreria, pelletería i un particular estil musical, especialment l'interpretat durant el gamelan.
El gamelan es un tipus de musica pròpia de Bali que combina instruments com els metalòfons, xilòfons, kendang ( batería)...

Com bé sabem és una destinació turística, però també un punt de trobada de majoristes (moda, joieria, calçat, mobles, decoració, etcètera) de tot el món, que compren a la illa per exportar després als seus països d'origen.

Bali té clima tropical tot l'any. La temperatura mitjana anual és de 30 graus. Hi ha dues estacions; la de pluges i la seca. La seca va d'abril a setembre i la de pluges va d'octubre a març - però pot ploure en qualsevol moment de l'any, encara que la pluja duri poc. En general, els millors mesos per visitar Bali són de maig a agost. Durant aquests mesos el clima és menys calent i plou menys.
Pots gaudir d'hotels encantadors ( alguns dels millors hotels del món es troben a la Illa de Bali.)
Les platges de Bali són famoses a tot el món, pots trobar tot tipus de platges tropicals. Si ets amant del Surf i dels esports aquàtics, Bali serà el teu lloc.
 
Tot tipus d'excursions són possibles: la sortida per contemplar la posta de sol i el temple dels micos, muntar a camell, gaudir de l'art, cultura i gastronomia, visites guiades als milers de temples, endinsar-se en la selva, etc...

A diferència de la resta del país, aquí són hindús.

Kuta: El poble més turístic de la illa on centenars d'australians vénen de vacances per fer surf i sortir de festa.

Ubud: Un poble molt turístic també però molt més relaxat. És famós pels massatges i la tranquil·litat.

Volcans Gunung Batur i Danu Batur: Aquí trobareu els paisatges més espectaculars de les illes provocats per aquests dos espectaculars volcans.

illa de Sulawesi 


L'illa indonesa de Sulawesi també és coneguda com a illa de Célebes i conforma un lloc ple d' emocions, sensacions i contrasts.
Les platges de sorra blanca, la selva tropical, becs de tres mil metres d'altura, rius i llacs d'aigua cristal·lina...Tot això i més és el que t' espera i que et sorprendrà amb la cultura i forma de vida de les poblacions locals mes antigues com els Rages i els Toraja.

Encara que van ser els portuguesos els primers occidentals en arribara Sulawesi, són els holandesos els qui van colonitzar l'illa, afegint-la als territoris dominats per el conjunt de les Índies Holandeses.
Estem davant l'onzena illa mes gran del món,  geogràficament està formada per quatre penínsules unides entre si.

Les ciutats mes importants són Makasar i Rajat.

Si viatgem a Célebes hem de tenir en compte el clima que varia notablement d'una regió a una altra. Encara que el clima és estable durant tot l'any, amb temperatures entre 25 i 30ºC, l'època de pluges pot afectar a la nostra estància. Així en l'oest les pluges solen ser mes importants des de novembre fins a gener, però en l'est són mes persistents durant els mesos d'abril i juny. La vall de Palau pel contrari és molt sec.

Que veure a Sulawesi:

Makasar: Situada al sud de la illa es tracta de la ciutat mes important de Sulawesi, amb 1,6 milions d'habitants. Podem visitar el Fort Rotterdam, una edificació militar d'estil holandes que encara custodia el port. Als afores de la ciutat poden visitar-se restes històriques del regne de Gowa. La ciutat es una barreja de la seva part antiga, colonial i la seva part més moderna, encara que sobre les dues destaquen les postes de sol que no podem perdre'ns.

Tana Toraja: A la zona de muntanya de Sulawesi trobem aquesta regió coneguda per la seva forta cultura ancestral i els seus rituals funeraris.
Destaquen les seves tombes penjants o les seves tombes en coves i la seva arquitectura característica fan de Tana Toraja, una zona diferent, aïllada en certa manera de la resta del món.
Normalment es comença la visita a la ciutat de Rantepao per a organitzar des de aquí les nostres excursions: visites, trekking, rafting i altres activitats. Cal dir que, a la zona de muntanya les pluges són habituals, per tant la teva estància es veurà afectada.
Danau Pòsit: al centre de Sulawesi trobem aquest llac, amb una profunditat de 450 metres i una extensió de 32.000. Podem recórrer part de la seva vora caminant o tractar de llogar un mitjà de transport. Molts viatgers gaudeixen de les orquídees que trobem en el Taman Anggrek Bancea i s'hi fan fotografíes molt maques. Tentena és una preciosa població des de la qual realitzar nombroses activitats o simplement gaudir amb els pujols que l'envolten.

Parc Nacional de Lore Lindu: Una zona poc visitada pels turistes que s'apropen a Sulawesi. Resulta perfecte per contemplar les papallones gegantes que l'habiten, les seves restes megalítiques o les seves tribus indígenes. El permís costa uns 20.000 INR i podem contractar també allotjament a les casetes del parc. Les restes megalítiques els trobarem a les valls de Bada, Napu i Besoa. Els seus cims de més de 2.000 metres són ideals per aquells que els hi agradi l'observació d'aus.

Illes Togean: Paradisíaquess illes volcàniques, aigües cristal·lines, frondosos boscs tropicals i platges llarguíssimes ideals per a la pràctica de submarinisme entre els seus corals...
Resulta complicat arribar fins a elles, però l'esforç és ben compensat per l'afabilitat de la gent de la vila.

Rajat: Aquesta ciutat de mig milió d'habitants la trobem al nord de Sulawesi i va ser reconstruïda pels holandesos després d'un devastador terratrèmol en 1844. No és una ciutat excessivament atractiva o interessant, però ens pot servir de punt de partida per explorar les zones properes.

Palau Bunaken: Aquesta illa és el paradís del submarinisme i el buceig. Forma part del Parc Nacional Marí de Bunaken Rajat Tua. El Rajat Tua és un volcà sense activitat actualment que podem ascendir en una ruta . Entre la fauna submarina que podem trobar destaquen les tortugues, els dofins i els taurons, encara que la zona és rica en espècies animals, una varietat de mes de 300 espècies diferents que enamoren sota el mar. La principal localitat de la illa és Bunaken.




Com arribar a Sulawesi ?

Amb avió: Els principals aeroports de Sulawesi són Makasar, Rajat i Palau. Podem trobar vols directes a Bali, Java, Moluques, Papua o Kalimantan, però per viatjar a Sumatra haurem de fer alguna escala. Les principals aerolínies que operen són Garuda Indonèsia, Wings Air, Adam Air o Mandala. Els vols interns dins de Sulawesi també poden ser-nos molt útils.

Amb vaixell: Pelni opera rutes amb Makasar, Rajat, Pari Pari i Toli-Toli amb ports d'altres llocs d'Indonèsia com Kalimantan, Nusa Tenggara, Bali, Moluques, Papua, Jakarta i Java.

Pappúa occidental


Papua Occidental cobreix l' oest de l' illa de Nova Guinea i comprèn les províncies de Papua i Papua Occidental. El 52% dels 2,4 milions d'habitants del país és indígena i el 48% restant són immigrants indonesos, molts dels quals van arribar a Papua Occidental pel programa de trasmigració a gran escala organitzat pel govern.

Ens trobem davant d'un territori d'extrems. Per una part, és la regió amb menor índex de desenvolupament, el 40% de la població és pobre (comparat amb la mitjana nacional de 16,6%), la taxa de mortalitat materna és la més elevada d'Indonèsia (1.025 per 100.000 naixements, comparats amb els 307 globals del país) i la prevalença de VIH/SIDA és també la més elevada del país (67,55 casos per cada 100.000 persones)  i per últim,  és la província amb la variació de IDH (Índex de Desenvolupament Humà) més àmplia.

En el costat positiu, consta que Papua Occidental és la província d'Indonèsia més diversa des del punt de vista geogràfic i cultural, amb més de 250 grups ètnics indígenes. Els boscos de Papua Occidental cobreixen 42 milions d'hectàrees, i el 24% del total de la superfície forestal d'Indonèsia i Papua Occidental alberga el 54% de la biodiversitat d'Indonèsia.
Un dels grans reptes és trobar una manera que permeti utilitzar els recursos naturals i aprofitar-los millor per millorar ela situació dels pobles indígens.


VIETNAM

NHA TRANG





Nha Trang és la capital de la província de Khanh Hoa situada la costa sud-central de Vietnam, 450km al nord de la ciutat d'Ho Chi Minh. 
La seva badia, que porta el mateix nom, posseeix 4km de platja de sorra fina.
La ciutat es considerada la major destinació turística de sol i platja a Vietnam, atrau al turisme estranger amb les seves precioses platges i l'atmosfera juvenil i urbana.
La destinació va ser descoberta pels francesos durant la colonització francesa i van convertir un poble pesquer en una gran destinació turística internacional, reflexat com a mínim en l'enorme complex turístic Vinpearl o el seu parc d'atraccions al qual s'accedeix mitjançant el telefèric sobre el mar més llarg del món .


Pels amants del busseig la ciutat compta amb el millor centre de Vietnam, a part de les aigües clares, el color coral i la immensa varietat d'espècies ( peixos ). Nosaltres aconsellem visitar-la entre els mesos de gener i agost.
D'altra banda els turistes que busquen la tranquil·litat poden escollir la pràctica del zen turisme, que consisteix en banys solars, cursos de meditació i/ o ioga per desestresar-se.
Els interessats en una visita més de caire cultural poden aprofitar el museu nacional d' oceanografia, visitar Long Són o les torres de Po Nagar Cham, restes de l'antiga civilització Cham que habitava a Vietnam i Cambodja.




Ha Long Bay




Literalment es tradueix com la Badia del Drac descendent. És una de les meravelles naturals del món reconeguda per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat l'any 1994.
Esta localitzat a la província de Quang Ninh, al golf de Tonkin, i destaca per les seves 1.600 illetes de pedres calcàries esculpides amb el temps i les curioses formes que han adquirit amb el temps, així com les coves i les grutes.
La temperatura anual de la badia ronda entorn els 23 º C, això permet la constant visita de turistes, ja que Halong Bay també es pot visitar com a 'day- trip' des de Hanoi tals com un viatge setmanal en un vaixell-creuer. El millor període és entre març i agost ja que a partir d'agost comença la temporada de tifons.


THAILANDIA

PHUKET


Phuket és la més gran i més densament poblada illa de Tailàndia, sobre el Mar d' Andaman, a la costa oest del sud del país, i és a més a més una província per si mateixa, que posseeix algunes de les millors platges de Tailàndia.


Al desembre de 2004, l'illa va ser devastada pel famós tsunami que va passar a tota Àsia.  
Molts dels seus hotels i resorts van ser destruïts, però afortunadament Phuket és una província relativament rica i per tant, gràcies a un gran programa de reconstrucció l'illa es troba en excel·lent estat, i els visitants amb prou feines notaran els vestigis del desastre.

Phuket és en gran part una destinació de muntanya com podem observar, el seu punt més alt és Mai Thao Song amb 529 metres d'altura, la cobreix el color verd i la vegetació frondosa.

Ha estat coneguda com una illa de vacances en els anys 80 i les seves espectaculars platges s'han arribat a omplir de restaurants, hotels i centres de busseig donades les excel·lents condicions del lloc per a la pràctica. Les seves millors platges estan a la costa oest, compten amb gran extensions de sorra blanca i petites coves refugiades, però les del nord també estan força bé ( reben menys visites ).

Si ens endinssem cap a l'interior de l'illa veurem que l'activitat principal és l'agricultura, concretament les plantacions d'arròs, típiques d'aquestes àrees. Normalment la població local és la que s'hi dedica, ja que la resta d'ocupació de treball és en relació a les grans companyies que s'imposen en el territori per treure profit dels recursos naturals. Aquí és on surgeix un problema d'interessos, ja que els grans empresaris si que és cert que donen treball a la població autòctona, però els paguen molt poc i a sobre els diners que guanyen se'ls emporten al seu país.

D'altra banda també trobem el Khao Phra Thaeo National Park, a només 20 km de Phuket, que ofereix impactants muntanyes i valls cobertes de vegetació tropical.

El busseig és una de les activitats essenc


Una altra de les activitats essencials són el busseig , conèixer l'arquitectura Sinó-Portuguesa de la ciutat, practicar yachting i rutes en canoa pel mar al voltant de la illa, visitar Ko Sire ( amb la seva vila gitana i el Buda reclinat) o també passejar per l'impactant Sirinath National Park.

En el Top 10 de restaurants de la illa apareixen com els millors: Breeze Restaurant, Acqua i Ca Jok See Restaurant.

Actualment, per a aquest mes d'Abril s'esperen els festivals de Songkran Festival, Phuket Bike Hjek 2013 i Phuket Gay Pride 2013. 
ALLOTJAR-SE

Phuket hotels i resorts ofereixen una mica més que 'habitacions per allotjar-se '. Amb la coneguda hospitalitat tailandesa, l'hotel passarà a ser part de les seves vacances.
Els Hotels i resorts més famosos són: The Village Coconut Island, Yk Patong Resort, Sigui Pearl Viles Resort.

COM ARRIBAR I QUAN ANAR - TRANSPORT I CLIMA

És preferible visitar l'illa entre Novembre i Maig, encara que el clima és excel·lent tot l'any. Es pot arribar per avió o tren fins a Surat Thani i des d'allà per mar o autobús, ja que es troba connectada a terra ferma per un pont.

PATTAYA



Benvingut a Pattaya, una de les destinacions turístiques més icòniques de Tailàndia i llar d'una sorprenent selecció de llocs d'interès, activitats i esdeveniments. Fins i tot, els qui visiten Pattaya per primera vegada, seran captivats ràpidament pel seu encant.
Per a aquells que busquen conèixer al veritable país de Tailàndia o passar una divertida nit fora de casa, Pattaya barreja l'encant de l'antic món amb una vida nocturna moderna i vibrant ( discoteques, pubs, cabaretes...)

Pattaya es troba a 147 km sud-est de Bangkok, i dóna vista al Golf de Siam. Té accés fàcil des de l'aeroport de Bangkok i té allotjament excel·lent i restaurants i entreteniment per a tots els gustos. Els residents de Bangkok, degut a la properia amb la ciutat, hi solen anar-hi sovint per concloure les seves vacances.

Trobem una gamma àmplia d'allotjament que inclou hotels de luxe a la platja amb centres de convencions a pensions senzilles.
Per aquells als que els hi agrada l'esport, sigui en l'aigua o a la terra hi ha clubs de golf , pesca d'alta mar i busseig, entre altres activitats.

Trobem parcs temàtics i de diversió, museus i jardins per tota la família.

El turisme és el principal recurs d'ingrés de Pattaya. La ciutat atrau milers de turistes de tot el món.
Més de 30 illes existeixen al voltant de Pattaya dins d'un radi de 48 km, de Si Ratxa en el nord, a Sattahip en el sud, amb aigües riques d'espècies de coral i peixos tropicals.


Turisme sexual, el gran repte.




Des que els “mariners” americans que lluitaven en la guerra de Vietnam fessin aquí les seves vacances , com demostren les fotos i cartes d'agraïment que llueix en les seves parets el bar Five Stars, Pattaya ha esdevingut la meca del turisme sexual a Tailàndia.
Per això, i perquè els negocis manen sobre la política, el Govern no va dubtar a aixecar el toc de queda a Pattaya quan va arribar el primer cap de setmana després de la repressió a Bangkok. I és que Pattaya, sense nit, no és gairebé res, però amb moguda nocturna deixa a Sodoma i Gomorra pels terres.
Aquí, especialment en el passeig marítim, és impossible donar més de dos passos sense rebre un somriure provocador i una temptadora oferta. “Sawasdee ca, go to your hotel?”, de tal manera que acaba deixan la ciutat com una ciutat ' burdel '.





Un dels principals problemes que enfronta la ciutat és l'assetjament dels venedors a turistes. Des de la platja els turistes són assetjats per venedors que fins i tot arriben a agredir verbalment a aquells que no desitgen comprar.
Una de les estafes més conegudes a la ciutat és la renda del jet-ski, on els visitants que contracten el servei són acusats després de danyar l'embarcació cobrant-los fins a 40,000 bahts (més d'1,300 dòlars). Quan els turistes es troben amb aquest problema no reben ajuda de la policia, ja que aquests tenen la indicació de no involucrar-se en baralles.
Gràcies al treball d'altres mitjans de comunicació que han publicat reportatges com a imatges sobre els abusos del jet-ski en Pattaya, les autoritats afirmen que estan treballant en una solució.
Els bars i clubs nocturns són revisats per la policia a la recerca de droga i per verificar la majoria d'edat de les persones que freqüenten aquests llocs, no obstant això en aquest tipus d'establiments encara regna la il·legalitat.

Hotels recomanats: Royal Magic, Majestic Rooms Jomtien Pattaya, Sealite Jomtien Beach Hotel i el Grand Jomtien Palace entre uns altres.

KRABI I LES SEVES PLATGES MÉS PROPERES


Krabi és la província que es troba en les ribes del mar d' Andamán i és una zona d'excepcional bellesa natural. Els paisatges més notables són els pujols de pedra calcària, tant a la terra i en el mar com a illes. Els escaladors de tot el món viatgen a Ton Sai i Railay per escalar. Aquests formen part de la península de Phra Nang. D'al voltant de 154 illes pertanyents a la província, Ko Phi Phi Lee és potser la més famosa, ja que va ser el set d'enregistrament de la pel·lícula La platja. La costa de la província va ser greument danyada pel tsunami el 26 de desembre de 2004.
Aquesta província tailandesa es troba subdividida en una quantitat de districtes (amphoe): 
Mueang Krabi, Khao Phanom, Ko Lanta, Khlong Thom, Ao Luek, Plai Phraya, Lam Thap, Nuea Khlong.



Koh Poda Beach
Playa de Ton Sai

Hat Phra Nang( Railay Beach )

Chicken Island ( Koh Kai )
Railay Beach

Hat Rai Leh East

ILLES DE KO TAO I KO SAMUI 




Ko tao és una illa a la província de Surat Thani, situada a la riba del golf de Tailàndia. 
Ko Tao significa en tailandès literalment 
illa tortuga. Va ser nomenada així pels seus primers pobladors en veure que la forma de la illa s'assemblava a la d'una tortuga. 

A la vegada, l'illa és un important àrea de reproducció de tortugues verdes i tortugues carey. El desenvolupament del turisme ha afectat negativament a la població de tortugues, no obstant això a partir de l'any 2004 un programa de cria organitzat per la Marina Real Tailandesa i KT-DOC, una coalició de centres de busseig de l' illa, ha reintroduit centenars de tortugues en l'ecosistema de la illa.

Es diferencia de moltes de les illes famoses de Tailàndia per que esta allunyada de les destinacions massives, o explotades en excés. Destaca pels seus ambients tranquils, platges disteses i petites urbanitzacions que no arriben a interferir amb el paisatge paradisenc.

Koh Tao és una illa molt visitada per excursionistes ( motxillers ) i aventurers que busquen a més del lloc perfecte, serveis accessibles i un ambient de cordialitat. 
Situada en el golf de Tailàndia, i prop de Ko Samui, des d'on parteixen les embarcacions que arriben a la illa, Koh Tao és una illa petita i envoltada de palmeres.
El panorama idíl·lic es completa amb platges d'aigües turquesa i càlides que banyen les costes en part rocoses. En Koh Tao, és imprescindible realitzar una experiència de busseig i descobrir un món submarí sorprenent.




El moment més bonic de la estància es produeix al capvespre per gaudir al costat del mar, sobre la sorra, de la posta del sol, la bona música i un refresc envoltat de torxes que il·luminen amb calidesa un moment únic. Koh Tao com podem veure és en essència una destinació tranquila i relaxada.

Per arribar a Koh Tao, el millor és fer-ho des de Surat Thani, embarcant a Koh Samui, Koh Pangan i la destinació final a la illa que en la pràctica, i per bé de la conservació, és una destinació poc accessible. Sempre es recomana comprar el tiquet per embarcar en el mateix port, per evitar enganys. La temporada alta es troba entre el 15 desembre i mitjans de gener, l'època amb majors dificultats per trobar allotjament.

L' illa de Koh Samui, 
és una illa a la província de Surat Thani, situada en la costa aquest de l'istme de Kra a Tailàndia, prop de la ciutat de Surat Thani. És la tercer illa més gran de Tailàndia, amb un àrea de 228,7 km2 i una població de més de 50.000 habitants. L'illa compta amb rics recursos naturals, platges de sorra blanca, barreres de coral i cocoters.


L'economia de Samui es basa principalment en la indústria turística, i també en l'exportació de cocos i hule. L'illa té el seu propi aeroport internacional, l'aeroport de Koh Samui, amb vols diaris a Bangkok, i a altres importants aeroports del sud-est asiàtic com Hong Kong o Singapur.
Fins a l'última part del segle XX Ko Samui era una comunitat aïllada i autosuficient que tenia poca relació amb la resta de Tailàndia. L'illa mancava fins i tot de carreteres fins a principis dels anys 70, i el viatge de 15 km des d'un costat de la illa fins a l'altre suposava un dia sencer de senderisme a través de la jungla que cobreix les muntanyes del centre de la illa.

La platja de Chaweng es la més famosa de totes, i si ens movem una mica més cap a la colina d'aprop de l'aeroport ( direcció Chaweng )podrem gaudir de Wat Khao Hua Jook o en català " el temple de la petjada del buda " . Un cop a Chaweng, els turistes solen aprofitar per visitar la platja de Lamai plena de cocoters.


 Altar de Khao Hua Jook


Com a curiositat, ens agradaria mostrar el cas d'un català que decidí traslladar-se a aquesta illa per trobar treball i ha acabat montant un bar de tapes. Un cas curiós, si més no, i emprenedor en el sector de l'hosteleria.



3.2 DESTINACIONS DE NATURA, MUNTANYA I TURISME ÈTNIC


TERRACES D'ARRÒS DE SAPA ( Vietnam )

Sapa Vietnam

Sapa es una ciutat de la província de Lao Cai, el nord de Vietnam, aprop de la frontera amb China i a 376 km. al noroest de Hanoi i a 38 km. de Lao Cai.
Es una destinacio ideal per tots aquells amants del senderisme, la natura i el trekking per les muntanyes de la zona.
Es tracta d'una zona no gaire coneguda i bastant allunyada, pero es coneguda per les terraces d'arròs, la seva varietat biològica i els diferents grups ètnics Vietnamites que habiten allà tot l'any. Degut al terreny d'alta muntanya i per tant el seu atractiu natural, les agències de viatges creen rutes i excursions per veure La Gruta Thuy Cung, La Caverna Gio o la Porta Celestial, entre altres.
Per arrivar-hi ens haurem de posar en contacte amb l'agència i si ens ofereixen excursió en bici, encara millor. Tot i així la millor opció per arrivar a Sapa es agafar el tren que surt des de Hanoi fins a Lao Cai city i després per finalitzar un bus.
Els més aventurers si que és cert que opten per alquilar una moto a Hanoi per anar fins allà, però llavors surt més car i no tant sostenible.

EL TRIANGLE D'OR I LES SEVES TRIBUS ( Tailàndia )


Tailàndia es una destinació que cada cop va guanyant més posicions a la resta de ciutats degut al seu interès natural, aventurer i màgic.
Dic màgic, per que Tailàndia compta amb atractius realment interessants per perdre's completament com ara  la part de més al nord , on limita amb Birmania i Laos. Aquest punt rep el nom del Triangle d'Or, una regió famosa per ser durant molts anys el major centre d'opio del món i turística en part també gràcies a la ciutat de Chiang Rai, situada a 750 km. de Bangkok.
 
Aquí trobarem sobretot monuments de caràcter religiós i petits pobles tradicionals, tant pel que fa a la cultura com les costums de la gent que hi viu, tot i que també podem gaudir de rius immensos i zones amb vegetació salvatge.
La gent sol quedar sorpresa al veure el riu Mekong, un dels més grans del món, que passa per la ciutat que ja hem nombrat: Chiang Rai. El  poble de Chiang Khong es el que interactúa en la visita, ja que es pot veure tot el recorregut del riu fins a Laos, però no podem descuidar Mae Sai o Chiang Saen, on gaudirem d'un tracte especial i formes de vida poc explotades turísticament.
 
La ciutat de Chiang Mai es una de les altres visites per acabar de completar la nostra visió turística en quant a la destinació, té una gran riquesa cultural i nombrosos monuments com ara el Wat Phrathat Doi Suthep on podem gaudir de precioses vistes a la ciutat, o els temples de Wat Chiang Man i Wat Chedi Luang.
Per últim, Mae Hong, al nord, compta amb el 88,02 % de les reserves forestals de tot Tailàndia, és una àrea plena de vegetació amb boscs verges i diferents tribus.

Pel que fa a les tribus,
ens agradaria comentar la capital de Shan: Kientung, famosa per les tribus que cada cop més desperta l'interès dels antropòlegs. No es fàcil arrivar, però val la pena, ja que l'espectacle de vestimentes, tradicions, costums i formes de vida són unics.

Pang Ling
Aquí conviu la ètnia anomenada eng, grups de dones carreguen cistelles plenes de llenya, vegetals i arròs a les seves esquenes. La seva vestimenta és característica pels braçalets de plata i els decorats de les seves arrecades i collarets.
Aquí hem d'aprofitar i visitar el mercat.

Wen Lao
aquí viu la tribu dels Akhá, coneguts anteriorment com Kaw. Es famós per que el poble escull els seus emplaçaments deixant caure un ou al terra: si es es trenca significa que es un bon lloc per quedar-s'hi, pel contrari agafen els mimbres i marxen a un altre part.

Wang Pauk,
aquí conviuen els Palaung, un poble que viu del cultiu del té. Es un grup característic pels enormes cinturons metàlics que se sobreposen en el tall de les dones per tal de formar una faixa a la cintura. Tots vesteixen amb colors molt vius.

Les tribus dels Akhí, wa, shan, lisu, karin, pa o, mon, padaung... són altres amb les que potser t'hi trobes, totes amb un interès especial però també amb perill de desaparèixer com a moltes els hi ha passat.


CENTRE DE REHABILITACIÓ D' ORANGUTANS DE SEPILOK (Illa de Borneo, Malàisia):




El centre de rehabilitació d' orangutans consisteix de 4.300 hectàrees de zona forestal protegida de Kabili-Sepilok, sota l'administració del departament de fauna salvatge de Sabah. Va obrir les seves portes l'any 1964 amb la finalitat de rehabilitar orangutans que s'han quedat òrfes. Avui dia atrau en igual mesura a turistes i investigadors que volen apropar-se a la fauna salvatge. La principal atracció al parc és l'hora del menjar dels orangutans que es fa dues vegades al dia i atrau a altres primats. Segons les mesures de seguretat està prohibit sortir de les passarel·les i en cap concepte intentar tocar als orangutans ja que malgrat el seu caràcter tímid poden ser bastant perillosos.

DELTA DE MEKONG ( Vietnam )



La delta del Mekong és la regió en el sud-oest de Vietnam, a l'oest de ciutat d'Ho Chi Minh, de muntanyes en el nord i de terres baixes al sud on el riu Mekong es troba amb el mar. És la regió principal de Vietnam de producció d'arròsdegut a les seves planes inundables, deixant així a Vietnam com a segon productor d'arròs a nivell mundial després de Tailàndia. 
És el motor econòmic i el que marca el seu dia a dia.Tant és així, que navegant pel Delta del Mekong podreu observar que moltes persones viuen literalment en cases flotants o tenen els seus negocis sobre les aigües. 




A ulls d'un occidental, pot resultar molt exòtic veure com tot es realitza en petites barques o sobre l'aigua. Una de les experiències més increïbles és assistir a veure l'enrrenou que suposa comprar sobre algun dels mercats flotants que hi ha repartits pel Delta del Mekong.
Després de l'experiència dels mercats flotants també és molt interessant apropar-se fins a Chau Doc. És una ciutat relativament petita, d'uns 110.000 habitants, i que fa frontera amb Cambodja.

3.3. LES CIUTATS MILENÀRIES

TEMPLES DE ANGKOR A CAMBODJA



En el nord-oest de Cambodja, a 300 km de la seva capital Phom Penh, es troba la capital de l'antic Imperi Khmer , Angkor. Amagada durant segles enmig de la selva, ha estat totalment aïllada del món occidental fins que l'any 1.860 va ser descoberta per missioners francesos.
L'origen d'aquesta ciutat se situa sota el regnat de Jayavarman II (810-850 d. de C.), fundador de l'Imperi Khmer. El conjunt arquitectònic, que ocupa una extensió de 400 km2, està compost per temples monumentals construïts durant aquest període i són una joia de l'art hindú. En 1.992 la UNESCO va nomenar a tot el conjunt monumental d' Angkor Patrimoni de la Humanitat.


Els principals grups de temples són Angkor Thom, Ta Prom i Angkor Wat. Els més antics van ser construïts amb maons, en els posteriors es va fer servir laterita, una pedra fangosa acolorida, i els més recents són d'arenisca.
El que més crida l'atenció del Temple de Ta Prom, l'únic que no ha estat restaurat, és que la naturalesa ha anat guanyant terreny i els arbres, amb les seves enormes arrels que envaeixen els monuments, formen ja part del conjunt escultòric.

A Angkor Thom es troba el temple Bayon, construït al segle XII sota, que compta amb 100 metres de profunditat i 12 km d'extensió, que protegia a una població de prop d'un milió de persones.
La seva torre de 45 metres d'altura està coronada per quatre enormes caps esculpides i envoltada de 54 torres menors, cadascuna d'elles amb quatre caps somrients que se suposa representen al propi rei.

 
Angkor Wat, el més important


 
Déu Visnhu





El temple més representatiu de tot el conjunt és l'anomenat Angkor Wat, dedicat al déu hindú Visnu. Es van emprar 30 anys en la seva construcció. Aquest temple està orientat cap a l'Oest, al contrari dels altres temples, que estan orientats cap a l'Est. Està format per cinc torres d'una simetria perfecta que representen els cinc pujols de la muntanya Meru, la casa dels déus i centre de l'univers hindú. Un fossat i tres galeries envolten els cinc santuaris centrals. Compta amb el major baix relleu del món, que narra històries de la mitologia hindú. Tot el conjunt ocupa dos quilòmetres quadrats, i és el major temple religiós del món.

3.4 LES CIUTATS

HANOI



Àsia és un continent ple d'una infinitat de ciutats que posseeixen un encant especial i, sobretot, per als occidentals doncs en elles troben no només un altre tipus d'arquitectura o de gastronomia sinó també una altra cultura en general. Per això, els qui visiten Hánoi, una de les urbs més poblades de Vietnam, s'enamoren d'ella quan la coneixen per primera vegada.
En concret entre els racons que et recomanem conèixer  es troben els següents:

Ciutat Imperial de Thang Long. Dins del Patrimoni de la Humanitat es troba catalogada aquesta zona, similar a la coneguda Ciutat Prohibida de Pequín, que està composta per una sèrie de palaus i construccions de diversa índole on pren protagonisme la Torre, del segle XIX, que s'ha convertit en símbol de la urbs i que es caracteritza per la bandera que oneja en la seva cúspide com a mostra de l'alliberament de la població l'any 1954.

Llac Hoan Kiem. Un dels enclavaments més macos de Hánoi és sens dubte aquest citat llac natural on sobresurten l'illot on està la famosa Torre Tortuga, el pont vermell Húc o les pagodes, que són edificacions amb un important simbolisme religiós i que s'han convertit en símbols de la ciutat.

Catedral de Hánoi. En el centre de la urbs es troba enclavat aquest temple que es va construir en la segona meitat del segle XIX i que s'emmarca dins de l'estil neogòtic.


HO CHI MINH




La ciutat d'Ho Chi Minh, anteriorment denominada Saigon, és la ciutat més gran de Vietnam que se subdivideix en 12 districtes més 7 adjunts amb els seus noms propis. Per desgràcia no es una ciutat gaire neta ni organitzada com ara Singapur, però esta millor organitzada que les urbs d'Índia. No obstant això el tràfic és igual de caòtic que a Hanoi. Ho Chi Minh es veu presidit per influències xineses i americanes amb tendències vietnamites reflectit tant en l'arquitectura com a manera de vida de la ciutat, encara que l'antiguitat encara s'aprecia en els edificis colonials, els amplis bulevards, viles i pagodes budistes.
La ciutat d'Ho Chi Minh és el cor econòmic del país amb els seus set milions d'habitants i els seus gratacels, encara que no tan abundants com a Bangkok o Singapur.

La principal atracció de la ciutat d'Ho Chi Minh és el Palau de Reunificació situat al bulevard Li Duan,  símbol d'una vegada existent govern de Vietnam del Sud. Es tracta d'un lloc interessant que permet fins impregnar-te d'història.
 Una altra atracció és la pagoda Giac Lam, es creu que és la pagoda més antiga de la ciutat que data del segle XVIII, conté una stupa de 32m d'alta, una de les més impressionants del país. També serveix de pelegrinatge per als malalts i els majors ja que la campana es creu que poseeix poders curatius.
D'altra banda la pagoda de Nghia An Hoi Quan està luxosament decorada amb obres de fusteria semblant-se a un temple xinès. Dins del temple trobem l'estàtua de cavall vermell Quan Cong, fet també de fusta, que es creu que concedeix benediccions.

Els turistes que visiten Ho Chi Minh per raons històriques de la guerra de Vietnam sent la ciutat un record vivent haurien de visitar, a part del Palau de Reunificació ja esmentat, el Museu d'Història de Vietnam, el Museu de la Revolució, el Museu  de Ho Chi Minh i passar per davant del nou Consolat d'Estats Units, situat en el mateix lloc que l'anterior, per imaginar-se les tensions bèl·liques que concorrien en aquell lloc.
També una visita curiosa són els túnels Cu Chi, part de la xarxa de túnels que arribaven fins a Cambodja, on es pot apreciar la ciutat subterrània en miniatura de la Viet Cong i altres artefactes de la guerra.

Pels amants del shopping i dels souvenirs la ciutat d'Ho Chi Minh compleix les espectatives. En el Districte 1, el districte principal d'atracció turística, es pot arribar a regatejar gairebé qualsevol cosa. Els carrers Dong Khai i Li Thanh Ton són especialment atractives ja que es pot adquirir productes com a joies, seda, ceràmica, etc. a preus molt interessants.


El mercat de Ben Tranh, construït en el 1817 pels colonistes francesos i originalment anomenat “Els Trobis Centrals”, és avui dia un mercat de pur estil asiàtic on el negoci té èxit. A la nit encara que les tendes es tanquen el mercat, també per la seva ubicació central, és un dels llocs preferits per a la restauració per degustar menjar tradicional. Del mercat es pot accedir al barri xinès de la ciutat Cho Lon per completar l'experiència turística de compres en llocs aglomerats. 
 
Per completar l'experiència cultural-religiosa també s'aconsella visitar la Catedrál de Notre Dame, construïda a la final del s.XIX pels colonistes francesos els qui van importar el material de construcció des de França, o el Temple Hindú Mariamman, també construït al mateix segle i dedicat a la deessa hindú que porta el mateix nom és l'únic temple hindú de la ciutat.

La ciutat d'Ho Chi Minh també és famosa per la seva vida nocturna i l'oferta d'oci. Els bars tanquen tarda i les teteríes ofereixen música en viu tant d'artistes vietnamites com d'artistes internacionals. La ciutat comprèn diversos parcs temàtics com ara Dam Sen, Suoi Tien i Dai Nam, que comprenen zoos, atractius temàtics i atractius temàtics d'aigua.
 
SINGAPUR

Singapur es una ciutat molt diferent, per realitzar un viatge exòtic a nivell cultural, per a aquells als que els agradi vibrar amb el que es pot apreciar. Es tracta d'una ciutat, illa i nació que amb gairebé 5 milions d'habitants s'ha convertit en una icona mundial. Juntament amb Bangkok i Hong Kong, Singapur és actualment un dels estàndars del Sud-est Asiàtic.
Recórrer el riu Singapur amb vaixell, menjar en un hawker, veure els gratacels des del Parc de Merlion, visitar Little Índia, caminar pel barri xinès i prendre una copa a Clarke Quay són algunes de les experiències que podràs viure a Singapur.

Si tot el que s'ha dit anteriorment et pot animar a visitar Singapur, una vegada que viatges t'adonaràs que el millor de la ciutat és el seu ambient únic i inigualable. Singapur és una ciutat on trobaràs gent qualsevol dia a qualsevol hora: concerts, esdeveniments i fer vida de carrer és alguna cosa comú a tots els habitants de la ciutat.
Però no tot podia ser tant perfecte pel que fa al turisme a Singapur: els hotels i els allotjaments en general tenen uns preus bastant elevats pel que un espera d'una ciutat del sud-est asiàtic.

Què podem veure?

  

Parc de Merlion
Una de les zones més boniques per poder admirar Singapur és aquest parc, el qual es troba sota els gratacels de la badia i al costat de la riba del mar, a dins el qual podem apreciar l'estàtua més coneguda de Merlion, el símbol de Singapur.
Meitat peix i meitat lleó, Merlion és la imatge de Singapur, una imatge que trobareu al llarg de la ciutat. Va ser dissenyat en 1964 com la imatge del Ministeri de Turisme de Singapur i representa al lleó que va descobrir el príncep al redescobrir Singapur al segle XI. La cua de peix representa la cultura pesquera de la ciutat.


Little Índia 
És un dels barris més famosos de Singapur, l'olor a encens i a espècies, les robes de colors, l'arquitectura, les botigues... el fan especial. El més important es l'ambient i l'atmòsfera que es respira en aquest espai, però no podem deixar d'entrar a Tekka Centri, Little Índia Arcade i els diversos temples que trobareu. Per aquelles o aquelles adictes al shopping, Mustafá Centri és el centre comercial ideal, obert 24 hores al dia.

Chinatown
és el centre de la comunitat xinesa a Singapur, un llegat dels primers colons xinesos que van habitar a Singapur.
Com la resta de Singapur, Chinatown també destaca per la barreja cultural. En molt poques ciutats és possible veure dues mesquites àrabs i un temple hindú en el cor del barri xinès.


Chinatown pot dividir-se en quatre petits districtes i està delimitat pels carrers Chuch St., New Bridge Rd., Maxwell Rd. I Cecil St.

Orchard Road
La gran avinguda amb on es troben els grans centres comercials, els hotels més luxosos i exclusius i algunes de les millors botigues de la ciutat.

Clarke Quay i Boat Quay
Són unes de les millors zones per anar a sopar o pendre una copa.

Ens agradaria esmentar l'hotel Marina Bay Sands, de 5 estrelles, que ha marcar un abans i un desprñes en el món de l'arquitectura a nivell mundial. Les seves tres grans torres i el parc de la planta 57 han redefinit el que podríem dir l'skyline de Singapur.

Casino y piscina de l'hotel  



BANGKOK



Bangkok és la capital de Tailàndia i la seva ciutat més important amb una població de gairebé 7 milions d'habitants. Gràcies al seu creixent desenvolupament econòmic i a la seva gran rellevància com a destinació turística internacional, s'ha convertit en una de les ciutats més influents i modernes del sud-est asiàtic. De fet és un viatge, que ara per ara s'ha posat molt de moda, sobretot entre aquells intrèpids que tenen ganes d'interactuar amb altres cultures del món.

La seva localització a la vora del riu Chao Phraya va fer que històricament comptés amb un extens sistema de canals, la qual cosa va fer que fos denominada com la Venècia de l'Est o la Venècia d'Orient. 

Encara que Bangkok és una ciutat que destaca pel seu ritme de vida caòtic, en ella també podem trobar centenars de temples i monuments per relaxar-nos:


PALAU REAL

El Palau Real de Bangkok és un gran conjunt arquitectònic format per un grup d'edificis que van servir com a seu real des del segle XVIII fins a mitjan segle XX.
És necessari advertir que l'entrada al Palau Real no està permesa amb pantalons curts o samarretes sense mànigues. Si no porteu roba adequada en la porta us la prestaran de forma gratuïta.

D'altra banda, heu de saber que per accedir a qualsevol sala on estigui present la imatge de Buda és necessari descalçar-se. Si sou escrupolosos no oblideu portar mitjons.
Si als voltants del temple alguna persona us indica que el Palau Real està tancat per qualsevol raó, no heu de fer-los cas ja que el seu objectiu és oferir-nos altres visites alternatives a Tuktuk, passeigs amb vaixell o altres activitats. Comproveu sempre el que us diguin per vosaltres mateixos.
WAT PHO

Aquest temple és especialment conegut per tenir en el seu interior al gran Buda Reclinat que, amb els seus 46 metres de llarg i 15 metres d'altura, és l'estàtua de Buda reclinat més gran de Tailàndia. Tota l'estàtua està recoberta de pa d'or.

WAT ARUN

és un dels principals temples budistes de Bangkok. El seu nom significa Temple de l'Aurora o Temple del Clarejar.
LA CASA DE JIM THOMPSON

Jim Thompson va ser un arquitecte nascut a principis del segle XX que va oferir els seus serveis a l'exèrcit americà durant la Segona Guerra Mundial. Es va traslladar a Europa com a part estratègica de l'exèrcit per ajudar en l'operació de l'alliberament de Tailàndia i va contribuir amb l'expansió mundial de la seda tailandesa.


KUALA LUMPUR


Ens trobem davant d'una ciutat totalment cosmopolita que cada cop atrau més als turistes, principalment dels paisos asiàtics, tot i que fins fa poc s'ha començat a donar l'augment del turisme de paisos occidentals. 
Per que és capaç d'atraure tants turistes?

El seu paisatge urbà es caracteritza avui dia per grues que prediuen més creixement i per una barreja de cultures que conviuen de forma harmoniosa donant lloc a contrastos urbans d'inspiració tradicional asiàtica, islàmic-malayo, art modern i postmodern.

La capital malaya és la ciutat més gran del país i una de les més modernes en el sud-est asiàtic. Compta amb gratacels enormes, sistema de monorrails i altres sistemes de transport públics d'última generació, però també cotxes antics, llocs de carrer i trànsit pesat¡ i dens, sobretot en hores punta.

Així és Kuala Lumpur un país cultural, històric, social i econòmic que et permet passar -en menys de 10 minuts a peu- de barris luxosos com KLCC, ple d'hotels d'alta categoria i shopping  amb les botigues més exclusives del món a barris colorits, tradicionals i caòtics com Chinatown o Medan Passar (antiga plaça del mercat).

L'aeroport principal és el Kuala Lumpur International Airport (KUL), situat a 50km al sud del centre de la capital. Una observació que us pot estalviar més d'un mal de cap: l'aeroport té dues terminals: KLIA, per a vols internacionals i LCCT (terminal de vols de baix cost, per les seves sigles en anglès, de companyies com: Air Àsia, Cebu Pacific, Tiger Airways...) i es troba situada a més de 20km de distància de KLIA.

Actualment pots traslladar-te de KLIA a LCCT (i viceversa) amb el l' autobus NadiKlia per 1,50 Ringgits i el trajecte dura aproximadament 15 minuts. Des de l'aeroport a la ciutat pots arrivar en bus, taxi o tren.

Podem veure:


Datran Merdeka (Plaça de la independència),
aquesta en el cor de la ciutat constitueix un espai públic que és un bon punt de partida per visitar la ciutat. La plaça està dominada per un alt màstil, que commemora la independència del país del Regne Unit el 31 d'agost de 1957, el dia en què la nova bandera malaya va substituir a la del Regne Unit. A la plaça també es troba el Royal Selangor Club, un excel·lent exemple d'arquitectura colonial.

També veiem l'Edifici Sultan Abdul Samad (la seu de la cort alta i suprema) el qual barreja l' arquitectura victoriana i l' àrab.

                                 

Masjid Negués (Mesquita Nacional) i Masjid Jamek (Mesquita del Divendres)
En contrast amb l'arquitectura britànica estan les magnífiques mesquites . La pesada Estació de Tren de Kuala Lumpur és un híbrid de les dues, sembla més un palau àrab que una estació de tren. L'estació ja no funciona com a tal i conserva un aire antic molt atractiu. 



Els qui desitgin gaudir d'unes vistes panoràmiques de la ciutat han de pujar al mirador de les Torres Petronas o de la Torre Menés, ja que ofereix una vista de 350 graus amb les Torres Petronas de fons. Menés també inclou un restaurant, una cafeteria i un petit museu. 

Tot i així, cal dir que, les principals atraccions estan a la zona del Triangle d'Or, un barri financer i comercial on estan les ja esmentades anteriorment Torres Petronas, junt al famós Parc i els llocs de moda com:  Halen Bukit Bintang i Halen Sultan Ismail. 
Una de les rutes turístiques que es solen solicitar  és la del barri Bangsar Baru, a l'oest de la ciutat. Situat a curta distància de Sentral Station, les terrasses de les cafeteries de Bangsar se solen omplir de turistes i no tant turistes i s'està convertint en un lloc força dinàmic.
Als afores de la ciutat, cap a l'aeroport internacional es troba la nova ciutat administrativa de Putrajaya i la ciutat d'alta tecnologia Cyberjaya, que obren al públic i constitueixen un fascinant recorregut per la projecció urbana a gran escala.




Per últim, a 13 km. de la capital trobem les Coves Batu, les quals atrauen als peregrins hindús i turistes d'arreu del món. Aquí hi ha l'estàtua de Murugan, la més gran del món ( més de 42 m. d'altura ) seguida de 272 escalons per arrivar fins la cova.

Com cada país, Kuala Lumpur compta amb plats típics com ara: Bah Kut Teh, Siakaiu Beef, Sashimi i Satay.

                                       


Alguns restaurants...
  • Coliseum Cafè. 98-100 Jl Tunku Abdul Rahman 50100. Asador de carns. Preus mitjans.
  • Fatt Yan Vegetarian Restaurant. 57-59 Jl Tun HS Lee. Xinès vegetarià. Influència religiosa. Econòmic.
  • Gem Restaurant. 124 Jl Tun Sambanthan 50470. Cuina Índia. Preus mitjans.
  • Hawker Market. Jl Bukit Bintang Golden Triangle. Cuina del sud-est asiàtic. Econòmic.
  • Li Bernardin French Brasserie. 38 Changkat Bukit Bintang. Alta cuina francesa. Car.








No hay comentarios:

Publicar un comentario