jueves, 28 de febrero de 2013

BIBLIOGRAFIA

A continuació citem els recursos que hem utilitzat per les entrades:


Guia Azul, el mundo a tu aire- Bélgica-Luxemburgo. Ediciones Gaesa

Guia Completa para Viajeros - Belgica y Luxemburgo. Anaya Touring

Bélgica - Luxemburgo. Geoplaneta, lonely planet.

Àustria. Lonely Planet (2ª edició 2008 i 3ª edició 2011)

València. Guiarama edició 2005

13.  Comunidad Valenciana. Las guías visuales de España

Guía Michelín: Bretaña

Trotamundos: Francia Oeste." La guía del Routard". Salvat

Lo mejor de Francia- geoPlaneta

Francia. Lonely Planet

Alemania Trotamundos- ANAYA TOURING

Alemania, las guías más prácticas

TURQUIA, CONDÉ NAST TRAVELER Nº 65

INDIA, CONDÉ NAST TRAVELER Nº39

TURISME DE SOL I PLATJA A EUROPA


BÈLGICA


A Bèlgica també trobem platges al nord, concretament la de Nieuport, De Panne i la Blankenberge. Són tres localitats situades al sud del mar del Nord, al oceà atlàntic. Les tres platges pertanyen al mateix tram.


NIEUWPOORT




Nieuport és una ciutat industrial situada a prop del riu Ijzer, a la costa Bèlgica que té 8600 habitants.
Posseeix un port natural, els seus origens es remonten al segle XII, el va fundar Felip d'Aslacia. Al 1600 va tenir lloc la batalla de Nieuwpoort contra España i vam perdre degut a això la ciutat va ser destruïda degut a la I Guerra Mundial, els partisans van obrir les comportes dels desaigües i van inundar els camps entre el riu Ijzer i la línea fèrrea. Actualment té 6 grans dics al voltant de la ciutat que regulen el sistema hidrogràfic de la regió.


Al costat hi ha dos monuments commemoratius en record a les victimes. Els bombardejos també van devastar la ciutat , posteriorment cap als anys 20 es va iniciar la reconstrucció de l'ajuntament i el campanar. Avui en dia encara es pot veure i és recomenable sobretot de nit.

A part de la platja, que ofereix grans passejos per les costes del atlàntic, altres punts d'interès turístic són el Belfort que és el típic campanar de la zona de Flandes. El port pesquer disposa de grans barcos pesquers, zona de crides del peix i restaurants que ofereixen bona qualitat de peix. A part del pesquer, el port nàutic és un dels mes grans del nord d'Europa. Aquest port permet fer creuers per la costa i canals.
Altres llocs d'interès són el monument d'Albert I (rei de Bèlgica del 1909 al 1934), la reserva natural en la desembocadura de l'IJzer on es poden observar diversos animals com crustàcis, moluscs i vegetació.
Aquesta ciutat també és famosa també per albergar un cementiri britànic commemorant la desaparició d'alguns guerrers durant la guera de Saint George.
El mes d'agost es celebra la festa de Saint Bernard on la gent surt al carrer amb els gossos de la raça sant bernardo. Durant aquests dies també es celebren concursos de pesca a cavall.

El turisme de Niewpoort és sobretot nacional degut a que està al centre de la costa belga. Tot i això també hi acudeixen francesos i alemans. És una localitat important en quant ala distribució i a la pesca del peix.


(Vídeo on es mostra la gran quantitat de gossos de la raça sant bernado que es concentren durant la festa a Nieuwpoort)


DE PANNE




De Panne és la localitat situada més al sud de la costa, es troba a prop de la frontera francesa i té 9900 habitants. Va néixer com a poble de pescadors entre les dunes. El rei Leopoldo I, l'any 1831 va trepitjar per primera vegada territori belga, aquest esdeveniment es recorda amb una enorme estatua real de pedra.

De Panne té les platges més àmplies de la costa belga, la sorra es blanca i fina. El primer yate es va inventar aquí i aquest és el motiu de que es celebri el Campionat Europeu de Regates.

La localitat és també coneguda com el “petit sahara” i té les dunes de sorra més belles del mar del Nord. Les dunes es poden visitar i són reserves naturals d'aus migratòries. A pocs quilòmetres també hi ha un parc d'atraccions, el parc Meli. Entre Adinkerke i el centre de De Panne hi ha Plopsaland, un parc d'atraccions de dibuixos belgues.
La població té un passeig marítim molt atractiu i també hi ha el Koninhin Astrid Museum dedicada a la reina Astrid i la historia de la dinastía belga.
El menjar més típic de belga son els gofres i aquí en aquesta localitat en venen a qualsevol lloc al igual que les patates fregides i les cerveses.


                                 El mitjà de transport més utilitzat per turistes és el Kwistax (foto).

De Panne és el lloc preferit per estiuejar dels belgues i francesos per proximitat. És ideal per a famílies ja que al haver-hi platges amples, planes i amb poques onades, ideal per jugar amb els nens. L'arribada amb transport públic és un altre motiu de l'afluència de turisme nacional a la localitat.








BLANKENBERGE





La ciutat de Blankenberge té 18900 habitants aproximada i com les altres localitats està situada al nord de Bèlgica, provincia de Flandes.

La ciutat compta amb un passeig marítim i platja de sorra fina. Al centre de la ciutat Leopold III plein, on hi ha l'esglèsia gòtica de Sint Antonis construida l'any 1553 i remodalada el segle XVII. Des de la plaça, per la avinguda Kersktraat que porta al passeig marítim passant per l'antic Stadhuis(ajuntament) de 1532. El Zeedjik és un important dic per accedir-hi es passa pel famós casino i per un mur trenca-ones de 500 metres.
Un altre element d'atraccio és el Pier, un pont de 350 metres situat sobre el mar. Va ser destruit durant la I Guerra Mundial però es va reconstruir.


Blankenberge compta amb un aquari, un centre de reptils, el museu del Far i Marítim. A la part oriental de la platja s'hi troba l'actual port esportiu amb 750 yates, antiguament hi havia el port pesquer però la indústria pesquera va disminuir i ho van canviar.
Algunes festes importants que es celebren son els carnavals, la festa del port amb una desfilada folclòrica (al maig), la misa per la campanya de la platja al juliol i la carrera de flors a l'agost.


Blankenberge és la platja més visitada de Bèlgica. És molt fàcil arribari en tren, en 10 minuts sortint de l'estació et trobes la platja. El segle XVIII es va convertir en el lloc preferit dels ciutadans de Bruixes, el 1850 es van construir els primers hotels. Actualment davant de mar hi ha molts apartaments de belgues. El turisme és bàsicament nacional i s'hi remonta des de que el Kaisher alemà el va visitar l'any 1871 després de la guerra contra França.






ANGLATERRA







LES ILLES DEL CANAL O ILLES ANGLONORMANDES




Les illes del Canal o illes Anglonormandes formen un arxipèlag al canal de la Manxa, ubicat a l’oest de la península francesa de Cotentin a Normandia. Són dependència de la Corona Britànica (això significa que són un territori semi-independent que està sota la sobirania del Monarca del Regne Unit, però no formen part del Regne Unit de Gran Bretanya e Irlanda del Nord ni de la Unió Europea). Administrativament estan dividides en dos “bailazgos” (bailiwicks en anglès, podríem entendre-ho com un territori que depèn administrativament d’algú altre): Jersey y Guernsey. Les illes del Canal van ser la única part del territori britànic ocupat pels nazis durant la segona guerra mundial.


 








JERSEY

Illa de Jersey

Hi ha una barreja d’encant britànic i tradicions normandes. Durant l’historia a la illa s’hi hi han assentat romans, víkings, normands, nazis i anglesos.

Actualment hi ha un gran nombre d’estudiants que hi van a l’estiu a estudiar anglès.

Aquesta illa també és coneguda per el cultiu de flors. Degut a la corrent del Golf que proporciona hiverns templats i estius frescos, permeten el cultiu d’aquestes a la primavera i a l’estiu (hi ha un event sobre les flors a l’agost).

Com a atraccions dedicades a la història hi ha el Castell Elizabeth, construït en un illot i que avui en dia es un museu, un museu militar, un altre museu marítim i un búnker alemany de la II Guerra Mundial; i restes prehistòrics en el Museu de Jersey.



Castell Elizabeth

A part d’aquestes atraccions, també hi ha oferta de golf, de submarinisme, kite surf, vol acrobàtic...i d’un gran ventall d’excursions (sobre l’ocupació alemanya, per exemple).





Tot i que a Jersey el poder adquisitiu es molt alt i es tracta d’una economia desenvolupada, segueixen depenent del turisme. Al 2006 hi va haver 729.000 visitants (un 3% més que l’any anterior), però la despesa total dels visitants va augmentar tan sols un 1%.










GUERNSEY



El territori compren la illa de Guernsey (la major part, 62.431 habitants), la illa Alderney (2.400 habitants), Sark (610 habitants), Herm (60 habitants) i altres illes molt petites com Jethou, Burhou o Lihou.





La illa de Guernsey es troba a a 121 km d’Anglaterra i 48 km de França. Té una superfície de 78 km2 i la seva economia es basa en els serveis financers (la illa és considerada un paradís fiscal), el turisme i l’agricultura.



Es diu que el clima de Guernsey és el que compta amb dies més assolellats de tota Anglaterra.






Hi ha grans platges i magnífiques badies de sorra fina, on s’hi ofereixen activitats d’aigua i rem (windsurf, surf, kayak...) i des d’on es poden observar meravelloses postes de sol.

La costa de Guernsey ha estat formada per molts fets importants en la historia, amb varis castells i fortificacions. El castell de Cornet situat al peu de costa,és un important port històric i compta amb varis museus, reconstruccions e informació històrica. En el seu amfiteatre s’hi representen obres a l’aire lliure.

A la illa s’hi troben bells parcs, petits cafés i restaurants, hotels familiars i hostals (no hi ha grans hotels)... I les espectaculars platges (es califiquen amb un ambient subtropical).

Víctor Hugo va escriure algunes de les seves millors obres quan estava exiliat a Guernsey (inclòs Les Misérables). La seva antiga residencia a St Peter Port és avui dia un museu.










PORTSMOUTH







Portsmouth, que és conegut popularment com a Pompey, és també conegut com la principal base naval de Gran Bretanya.



És una ciutat i autoritat unitaria en el sud-est d'Anglaterra, i pertany al comtat de Hampshire. S'exten sobre la illa de Portsea, al davant de la illa de Wight en el Canal de la Manxa. 



Els romans van aixecar una fortalesa en un extrem de la ensenada, i allà es va desenvolupar un petit port durant l'època normanda, però aquesta situació estratègica no va ser plenament explotada fins que Enric VII hi va construir el primer dic sec del món, fet que va fer de Portsmouth una drassana reial. Des d'aleshores ha anat progressant fins a arribar a ser avui en dia una gran ciutat industrial.


Portsmouth va èsser intensament bombardejat durant la II Guerra Mundial a causa de la seva importancia militar i va quedar gairebé tot destrossat, excepte el Old Portsmouth, que estava situat al voltant del port original, que sí que encara conserva quelcom de caràcter georgià.

La majoria de les atraccions turístiques de Portsmouth estan relacionades amb la seva història naval, i un viatge a Portsmouth sol començar i acabar en els vaixells històrics de la Royal Navale Base, que comprèn tres vaixells i dos museus: el Warrior, que va ser el primer vaixell de guerra britànic blindat i era més ràpid i allargat que qualsevol altre vaixell de guerra. Tot i això, mai va tenir cap enfrontament ni mai va disparar un canyó (durant els 22 anys que va passar en el mar). També s'hi troben el HMS Victory i el Mary Rose, ambdós vaixells agrupen actualment milers d'objectes que van ésser trobats a prop d'un naufragi patit pel Mary Rose al 1545, que actualment atrauen la curiositat del públic. 

Els dos museus que s'hi troben son el museu del Dia D i el Museu de la Marina Real Britànica.

A més a més, en aquesta localitat a menys d'un kilòmetre al nord del centre de la ciutat s'hi troba la casa on va nèixer Charles Dickens al 1812. 







BRIGHTON



Aquesta ciutat costera, situada a la costa sud d’Anglaterra, és coneguda com el “Londres del mar”. Es localitza en el comtat de East Sussex, formant la conurbació “Brighton & Hove” (juntament amb Hove).

En els últims anys s’ha convertit en una de les ciutats amb més qualitat de vida del país i ha estat votat com un dels 10 millors destins de descans de platja. És un dels majors destins turístics del sud d’Anglaterra. Són famoses les extenses platjes que, en lloc de sorra, estan formades de pedretes.

A Brighton s’hi troba molta vida jove car hi ha dos universitats i una gran afluència d’estudiants estrangers.

És troba a 1 hora aproximadament en tren des de Londres. Arrel de la inauguració del ferrocarril el 1841 va suposar un gran desenvolupament social (va augmentar la població) i turístic. Molts visitants de Londres van començar a visitar la ciutat i així es va convertir en una atracció turística.

Abans que arribés el ferrocarril ja hi havia afluència turística a causa de la popularitat de les cures a l’aigua del mar. Recomanat per el seu metge hi va anar Jorge IV a reposar, i el van seguir burgesos i aristòcrates que van començar a freqüentar la ciutat. A partir d’això poc a poc s’ha anat convertint en el centre turístic conegut avui dia.

Algunes de les icones turístiques de Brighton van ser construïdes durant la era Victoriana: el Grand Hotel (1864), el West Pier (Moll de l’Oest) el 1866 i el Palace Pier (Moll del Palau) el 1899.


Brighton Pier


El Brighton Pier (el Moll de Brighton) és un dels molls més antics i llargs del món (mesura uns 524 metres), i és també un dels molls més visitats a causa de les activitats recreatives que s’hi ofereixen.

En aquesta zona del port s’hi troba un gran nombre de restaurants, bars, tendes i llocs d’entreteniment.

Actualment rep una mitjana de 8 milions de turistes l’any, i com ja hem dit anteriorment és dels majors destins turístics del sud d’Anglaterra, sobretot per als londinencs, els quals troben en aquesta ciutat una zona de descans ideals a la vora del mar.








BLACKPOOL






Blackpool es una localitat costera del nord-oest d'Anglaterra i es una autoritat unitària independent (des de l'1 d'abril de 1998; fins aquell dia formava part de Lancashire).



És el prototip de poble d'estiueig britànic, tot i que recentment s'ha convertit en un dels pobles d'estiueig homosexual mes popular.



A finals del s.XVIII els britànics rics van començar a estiuejar a Blackpool, tot i que trigaven un dia sencer per a arribar des de Manchester i dos dies des de Yorkshire, el poble va seguir sent un destí selecte. L'arribada del ferrocarril el 1846 va suposar la construcció de ports, passeigs i teatres per a milers de visitants.


Compta amb 11 km de platja seguits per un passeig marítim. La major atracció de Blackpool es el Pleasure Beach, un parc d'atraccions amb entrada gratuïta que inclou una muntanya russa i una atracció de descens, entre moltes altres. També hi ha un parc aquàtic on totes les atraccions mantenen una temperatura de 29ºC.

Un altre gran atractiu d'aquesta localitat es "The Illuminations": quan se suposa que acaba la temporada alta al acabar l'estiu, a Blackpoool comença car hi ha al voltant d'1 milió de bombetes que com a decoració il·luminen el passeig des de principis de septembre fins al novembre.
En aquesta localitat també s'hi troba el Blackpool Tower de 158m d'altura. A la part més alta de la torre hi ha una sala de ball eduardiana que pot ser visitada, i als peus de la torre des de els primers temps ha existit un circ a l'estil àrab.

La majoria de turistes son turistes interns, i a nivell general uns 16 milions de persones hi passen cada any.










BOURNEMOUTH






Bournemouth es troba a la costa sud d’Anglaterra en el comtat de Dorset. Limita amb Poole per l’oest i amb Christchurch per l’est, havent format part de l’històric comtat d’Hampshire.
És una de les ciutats preferides per els anglesos per a les seves vacances. Compta amb un animat passeig marítim, cafès, zones de festa estudiantil... I a les seves platges de sorra s’hi pot practicar tota mena d’esports aquàtics, com windsurf o body board.

És coneguda per les llargues platges de sorra, els bonics jardins públics i un ambient internacional (solen anar molts estudiants d’arreu del món a aprendre anglès). Les platges de Bournemouth compten amb segell de qualitat.

Es va convertir en ciutat balneari quan al s.XVII es deia que el fresc olor a avet curava malalties com la tuberculosi. La seva enorme platja d’11 kilòmetres l’han convertit en el destí preferit del sud d’Anglaterra, sobretot per als anglesos (es el destí líder d’staycation). A més a més, és la zona d’Anglaterra amb el clima més càlid, sec i assoleiat; i aquí s’hi troben les aigües més netes del sud d’Anlgaterra.

Al 2009 s’hi va inaugurar el surf reef a 225 metres d e la costa, que es un escull artificial d’una hectàrea que facilita les onades per a practicar surf i incrementar així el turisme esportiu a la ciutat.

En el centre de la extensa platja s’hi troba el Bournemouth Pier, que es la icona de la ciutat i un atractiu molt visitat. Aquest moll conté varies atraccions, tendes, restaurants i un teatre i gosa de grans vistes a la bahia.
Cada mes d’agost des del 2008 la ciutat acull el Bournemouth Air Festival que és un dels majors festivals aeris de Gran Bretanya. Té una durada de quatre dies i més d’un milió de persones es desplacen per a veure-ho i contemplar els aparells històrics de la RAF i de la Royal Navy que recull. 











NEWQUAY









Ubicat a la costa atlàntica nord de Cornualles, a 51 km de St. Ives i a 403 km de Londres, es conegut com el cor de l'escenari surfer d’Anglaterra.



Abans de que els anglesos comencessin a anar a la Costa del Sol a estiuejar, Newquay era el destí vacacional per excel·lència dels anglesos. El ferrocarril va ser inaugurat l’any 1840, tot i que el turisme comença a arribar al segle XX. 


Avui en dia acull famílies, surfistes i gent amb ganes de divertir-se. Fins al 1998 Newquay era la seu del campionat mundial d'estiu? 

En aquesta localitat trobem la platja de Fistral, una de les platges de surf més conegudes de Gran Bretanya a causa de les seves ràpides onades. Hi ha també un gran nombre de tendes especialitzades en aquest esport i que ofereixen lloguer de taules de surf i tratjes de neoprè. 

També hi ha un gran nombre de pubs i discoteques. 


El turisme es va iniciar amb l’activitat de la pesca de sardines que era la activitat econòmica principal. Avui el turisme es de les activitats economiques principals, i es calcula que un total de 100.000 visitants hi passen cada estiu.










BAMBURGH






Bamburgh es una localitat situada a la costa nord de la illa d’Anglaterra en el comtat de Northumberland.

És majoritàriament coneguda per dos raons: per el castell de Bamburgh (seu dels antics reis de Northumbria) i per la seva associació amb la heroïna victoriana Grace Darling, que està enterrada allà. 


Les seves platges mesuren uns 5 km i estan formades per petites dunes i grups de roques. 


La platja més extensa se li va adjudicar la Bandera Blava, premi platja rural el 2005.





ALEMANYA

SYLT


Sylt és la quarta illa d'Alemanya en el que a grandària es refereix i la de major grandària en el mar del Nord. Es troba bastant allunyada de la costa i aquesta unida per un dic d'11 kilometros de llarg que unicamente és accessible amb ferrocarril.



Respecte a capacitat d'acolliment, Sylt no disposa d'una capacitat molt elevada i la seva poblacion oscil·la sobre els 21.000 habitants aproximadament. A l'estiu tal xifra sol doblegar-se i és ahi quan arriba a la seva maximo de capacitat ja que hem de tenir en compte que estem parlant d'una illa i la seva capacitat de càrrega és limitada.



Turisme: diversos carrils per a bicicletes i alguns d'ells s'endinsen per boscos molt bonics i recomanables a visitar. Moltes parts de la illa estan ideades i pensades per al turisme estiuenc i el comerç a part de tenir zones d'excessiva tranquil·litat. En Westerland Sylt podem trobar gran quantitat de tendes, comerços, restaurants i balnearis entre altres llocs els quals són ideals per passar una bona estona d'oci i entreteniment. D'altra banda, en Sylt tambien podem practicar multitud d'esports com a senderisme o windsurf. Alguna cosa curiós d'aquest illa ho trobem als hotels, alguns d'ells ofereixen servei de bicicletes gratis i amb ella poder gaudir de mes de 200 kilometros de senderes i camins amb bonics paisatges.

Historicament les platges de Sylt eren un espai exclusiu per a famílies riques però amb el pas dels anys això ha anat canviant i ara trobem espais que corresponen a les necessitats de totes les butxaques i estatus socials. Tambien trobem diverses platges on és habitual practicar nudisme les quals són recomanables a aquelles persones que es dediquen a practicar tal acció.




HEILIGENDAMM



Heiligendamm (pronunciació alemanya: [haɪlɪɡəndam]) és una ciutat balnearia alemanya, fundada en 1793. El petit grup d'estructures que encara sobreviuen són un recordatori dels dies de glòria dels dies passats​​, quan aquesta part del Mar Bàltic va ser un dels patis d'esbarjo de l'aristocràcia d'Europa. És el balneari més antic de platja a Alemanya. Heiligendamm és part de la ciutat de Bad Doberan, en l'estat de Mecklenburg-Vorpommern.

El centre del poble clasicista és digne de veure. No obstant això, l'accés a parts de la zona, que són utilitzats pels hotels o en mans privades, es veu limitat per tanques.

El ferrocarril de via estreta conegut com Bäderbahn Molli ("Molli *Resort ferrocarrils") s'executa a través de Heiligendamm Kühlungsborn a Bad Doberan. La línia entre Bad Doberan Heiligendamm i va ser construït en 1886. L'Església Evangèlica Forestal (Evangelische Waldkirche) va ser renovat després de la *Wende, l'Església Catòlica del Sagrat Cor (Herz-Jesu-Kapelle) encara estava en un mal estat de conservació l'any 2010, tant fos i per dins En 2001 les seves banques van ser robades.

Heiligendamm també compta amb un moll de 200 metres de llarg en el Mar Bàltic, que ara és de nou accessible.




ROSTOCK-WARNEMÜNDE  

Situat a 12 Km de Rostock, antic poble de pescadors, sha convertit en la ciutat balneari dels alemanys de l’est, gràcies a la seva bonica platja blanca i al seu port d’esbarjo.

Temperatura: el clima és humit i ventós. Els estius són càlids i molt sovint amb pluges. A l'hivern generalment solen produir-se diverses nevades.
Turisme: quantitat de serveis per als turistes i àmplia oferta hotelera de baix cost. Moltes possibilitats per a tot tipus de public i poder adquistiu, des d'hotels amb encant en nucli antic a baix cost a uns altres de gran luxe en primera línea de la platja de Warnemünde a preus més elevats. Pel que fa a restauració i hostaleria se serveix majoritàriament marisc i menjars de caràcter internacional donant entendre així que és una ciutat oberta i turística adaptada a tot tipus de turistes. La part mes bonica de Rostock és el seu casc antic en el qual podem apreciar bells edificis, velles torres, castells, cellers i parts de l'antiga muralla i les seves portes.

Què visitar?

- Plaça del Mercat Nou
- Ajuntament.
-  Heimatmuseum.

Alguns dels seus hotels es localitzen al voltant de la seva línea de platja la qual destaca pel seu passeig marítim que alberga centenars d'hotels, bars i restaurants on degustar un excel·lent marisc. A part d'aquests llocs, en el passeig marítim també trobem petites cases pintoresques de pescadors, pots pesquers i velers, el far, un mercat de peix i molts altres llocs que fan de Rostock una ciutat d'estil mariner i recomanable a visitar per a totes aquelles persones que els apassioni el món marí i pesquer.





BÜSUM

Büsum és un poble turístic i pesquer en el districte de Dithmarschen, en Schleswig-Holstein, Alemanya. Està situat en la costa del Mar del Nord, aprox. 18 km al sud-oest de Heide.
Büsum és també la seu administrativa de la Amt ("municipi col·lectiu") Büsum-Wesselburen.

 Desde 1818, Büsum ha estat utilitzat com un balneari visitat pels efectes curatius de l'aigua de mar i les marismas del Mar de Wadden. Va guanyar l'oficial Nordseebad (Mar del Nord spa) de l'estat en 1837. Per donar cabuda als clients del spa, Büsum estava connectat a la xarxa ferroviària de Prússia en 1883.

Durant el règim nazi, Büsum era una destinació per Kraft durch Freude ("Força per l'Alegria") els turistes, un programa recreatiu organitzat per la NSDAP.

En 1949, va ser nomenat oficialment Büsum un Nordseeheilbad (Mar del Nord de rehabilitació). Avui en dia, Büsum és un lloc de vacances d'estiu per a famílies i viatges d'un dia des d'Hamburg. en 2002, Büsum va aconseguir 658.723 pernoctacions de 83.295 persones. Gairebé tots (99,5%) dels turistes de  Büsum són alemanys.









miércoles, 27 de febrero de 2013

TURISME DE NEU


AUSTRIA


Kitzbühel


Aquesta estació d’esquí localitzada a Tirol compta amb 150 km de pistes accessibles mitjançant 53 telecadires i funiculars.

Conté bones pistes de nivell mitjà i algunes negres per als més veterans.

A la zona nord-oest s’hi troba el Kitzbüheler Horn, la zona on els aficionats a l’snowboard practiquen en la half-pipe , els kickers o en una pista de carreres amb cronòmetre automàtic.
A més a més, també hi ha el Ski Safari que es un circuit alpí senyalitzat amb animals.

En aquesta estació s’hi duen a terme importants proves de eslàlom; i sol anar-hi gent adinerada.

El forfait de un/tres dies o una setmana en temporada alta costa 38.50/101/202€, i en temporada baixa 33.50/88/175.50€




Zell am See




138 km de pistes comformen l’estació d’esquí anomenada Europa Sports Regions (que són les muntanyes de Zell am See juntament amb Kaprun, la muntanya veïna) localitzada a Salzburg.

Des del centre de Zell am See s’hi pot accedir fins les pistes a través d’un funicular.
En aquestes pistes, que el terreny sol estar bordejat d’arbres, les vistes són el principal atractiu (a més de per que només hi ha un parell de pistes negres).

En aquesta localitat també s’hi troba el Kitzsteinhorn, un glaciar en el qual s’hi pot esquiar tot l’any.

El forfait de dos dies per a un adult costa 68.50€ i per a un nen 34€.

En aquesta imatge observem el glaciar Kitzsteinhorn





Ischgl



Aquest antic poble agrícola avui compta amb 230 km de pistes i telecadires ultramoderns.  
Les pistes son per a nivells mitjans, tot i que hi ha unes poques de negres. A més a més, els experts poden aprofitar de fóra de pista.

En aquesta estació la neu està assegurada a les pistes des que cauen els primers flocs de neu.

La zona per als snowboarders compta amb dos half-pipes.
A l’hivern s’hi disposa un tobogan de 7 km que per 10€ els adults i 4.50€ els nens poden desplaçar-se muntanya a baix lliscant per la neu (dos dies a la setmana durant la nit està il·luminat amb focus, incrementant així el seu atractiu).

La estació és una estranya barreja de l’estil rural amb el més bast, es barreja la música popular i la techno (el poble sol tenir bastanta vida nocturna); i al finalitzar cada temporada se celebra un concert que els darrers anys ha estat presentant per estrelles com Sting, Bon Jovi o Elton John.

Imatge d’un concert de tancament de temporada.




SANKT ANTON AM ARLBERG


Aquesta estació localitzada a Tirol i compta amb 276 km de pistes preparades, 83 telecadires i 184 km  de neu profunda.

St. Anton am Arlberg ha estat proclamat com la cuna de l’esquí alpí, i sens dubte és l’estació més coneguda i famosa.

El hivern, amb neu assegurada, s’allarga fins el mes d’abril i durant l’estiu és molt popular entre els caminants i senderistes.

El terreny és molt extens i esquiar aquí és tot un repte a causa d’algun que altre descens estimulant que s’hi troba. Hi ha zones per a practicar esquí de fons i també hi ha pistes per a principiants.  La zona dedicada al snowboard s’anomena RENDL, i hi ha salts, baranes i una half-pipe. També hi trobem el Rodelbahn, una pista tobogan de 4 km la qual dos nits a la setmana s’il·lumina per a poder ser aprofitada.

El preu del forfait de un/tres dies o una setmana té el preu de 41.50/114/224€.

En aquesta estació s’hi va celebrar el Campionat Mundial de l’Esquí Alpí l’any 2001.




PENKEN



Penken, localitzat també a Tirol, és un dels millors llocs del país per a esquiar. Compta amb pistes suaus de nivell intemitg (no té gaire desnivell esquiable) tot i que aquest fet no li resta clientela.  Al poble hi ha un bon ambient tant de gent jove com de familíes. Està molt ben comunicat amb Munich (a 1h 45min de distancia) i amb Innsbruck (40 min) mitjançant el tren.

En aquesta estació també hi trobem el Vans Penken Park, un parc d'snowboard amb obstacles, taules, rails... que és considerat com un dels millors parcs d'Europa.

Aquesta estació compta amb un forfait que en més d'un dia permet l'accés al conjunt de les estacions de la Vall del Zilleratl que fan un total de 650 km. Totes aquestes estacions estan connectades per un bus gratuït (el preu està inlòs en el frofait).



ALEMANYA


Feldberg Liftverbund





L'Estació Feldberg Liftverbund es troba situada al sud de l'estat Baden- Württemberg d'Alemanya, a la Selva Negre.

L'any 1981 un diplomàtic francès va ser vist descendint una vessant de la muntanya Feldberg. És la major muntanya de la regió i es creu que els esquís que va utilizar van ser els primers esquís de descens que van existir. La idea ve tenir èxit entre els residents i més tard es va crear el primer club d'esquí D'Alemanya.


Aquesta pista d'esquí disposa de 50 km: 15 km de pistes fàcils, 20 km de mitjanes i 15 km més de difícils. Aquesta pista té 25 trams de tele-arrastres i 4 trams de tele-sillas. A part disposa de pista de snowboard adaptades amb salts i altres elements, pistes de gel i d'esquí de fons.



Compta amb diverses zones:

  • Todtnauberg: al sud de la muntanya Feldberg hi ha 13km d'esquí amb pistes asolellades i amb dificultat per a tots.
  • Seebuck Feldberg: és una zona de 4'6 km de longitud ideal per a nens, hi ha diversos serveis, aparcament...
  • Matt Graf – Feldberg: és una zona adequada per tota la família, hi ha diversos trams amb altures que oscil·len entre els 90 i els 140 metres.
  • Fahl – Feldberg: aquesta zona pot albergar unes 5000 persones per hora, hi ha diversos trams amb diferents altures i pendents. Després també hi ha una red de pistes d'uns 16 km aproximadament.

Aquesta pista obre diariament i sol tenir al voltant de 52 km disponibles d'un total de 55. El pase diari a aquestes pistes té un cost de 29€ per adults, 23€ per joves i 16€ per nens.





Spitzingsse – Tegernesee




L'estació d'esquí Spitzingsse- Tegernesee es troba situada a l'estat de Bayern d'Alemanya, als alps bàvars.

L'estació d'esquí està a prop del llac Spitzingsee , a uns 70 km al sud de Munich. L'estació ha estat reformada i es troba en els primers llocs de les estacions alemanes. Té un sistema de neu artificial i unes altures que oscil·len entre els 980 metres i els 1693 metres. Disposa de 23 km de pistes: 10 km de pistes fàcils, 10 km de pistes amb dificultat mitjana i 5 km de dificultat alta. A part, compta amb 3 rutes de telesilla, una ruta de cabina i 12 rutes de tele-arrastre.
En l'estació hi ha el Burton snowpark amb molt de renom ja que hi entrenen professionals de l'snowborard. També hi ha terrasses per menjar i beure, lloguer d'esquís i taules d'snow i cursos per aprendre.
Altres serveis que ofereix l'estació és patinatge sobre gel, hokey sobre gel, diverses pistes d'esquí de fons, i rutes amb salts.

Les tarifes són de 32€ per adults, 29€ per joves, 16€ per nens i 29€ per persones grans.




ITÀLIA


Cervinia


El Monte Cervino ( Itàlia ), és la muntanya més coneguda dels Alps per la seva espectacular forma de piràmide. Amb una cumbre de 4.478 metres és de les muntanyes més altes, situada a la frontera entre Suïssa e Itàlia.

La seva forma piramidal dona lloc a quatre cares que apunten a diferents punts cardinals: al nord i l’est queden a sobre, respectivament de la Vall de Zmutt i l’arista Gorner ( Suïssa ). Al sud ( l’única frontera Suïsa-Itàlia) queda enfront la ciutat de Breuil-Cervina i la cara oest mira a Dent d’Herens.

Es tracta de muntanyes molt escarpades que fascinen al turisme més aventurer i d’escaladors.

Amb 350 km de pistes, les seves vessants es poden classificar en: Ventina, Bontadini, Pancheron i Motta.

El preu del forfait esta en una mitja de 39 € per dia.

Allotjament:

-          Hotel Europa

-          Hotel Etoile de Neige

-          Hotel Hermitage Relais & Châteaux

-          Saint Hubertus Resort

Gastronomía

-          Chalet Etoile

-          La Grotta

-          Bar Ristorante

-          Metzelet

Alta Badia


És un concepte turístic format pels municipis de la província autònoma de Bolzano.

Es tracta d’una vall trilingüe, que es famosa per celebrar també una prova de la Copa del Món d’esquí alp. La seva pista negra  “Gran Risa” té una de les pendents d’slalom més gran i complicada.

La Badia ofereix al turista unes possibilitats, entre elles les més famoses víes ferratas als Dolomites.

Les víes ferratas són curts itineraris amb claus, grapes, preses, pasamans, cadenes, ponts penjants i tirolines, que permeten arribar amb seguretat a les zones de difícil accés per a senderistes o no habituats a l’escalada.

Les més conegudes són la ferrata Tridentina,Schuster i delle Trincee.

Hi han 130 km de pista, i compta amb snowpark, half-pipe i boardecross.

El preu del forfait està a 39 € per dia.

Allotjament:

-          Residence Salvan

-          Hotel Mountain Residence

-          Hotel Greif

-          Hotel Antines

Gastronomía:

-          La Stua de Michil

-          Rifugio Malga Saraghes

-          Armentarola

Cortina d’Ampezzo

http://www.cortina.dolomiti.com/

La ciutat província de Belluno ( Veneto, nord d’Itàlia ) es troba en mig dels Alps Dolomites i és una de les principals destinacions turístiques internacionals.

També se l’anomena “ la perla de les Dolomites, degut a que fou la sede de les Olimpiades Hivernals al 1956.

L’encant del seu paissatge i de les numeroses activitats esportives que ofereix, fan de la Cortina una meta d’excelència pels amants de les muntanyes i l’ escalació.

Hi han moltes oportunitats per practicar els esports d’equitació, ciclisme de muntanya, montanyisme, ràfting, kayak i canoa.

És important visitar els camins especialitzats del Parc Natural dels Dolomites, els quals ofereixen allotjament a tots aquells excursionistes que ho desitgin.

L’espai de neu desprèn una atmòsfera d’elegància i qualitat que engloba l’oferta turística: sobretot dins es locals del centre, els restaurants i hotels.

Es tracta d’un comfort que dona exclusivitat, seguretat i estabilitat al turisme, i que a la vegada, acompanya la moda italiana de les botigues amb més glamour del carrer principal de la ciutat : artesanía local, art, joies, antiguitats...

Compta amb 115 km. de neu que es distribueixen en 67 pistes: tres verdes pels principiants,33 pels de nivell mig, 22 vermelles pels veterans, i 9 pels experts deportistes d'alta exigència.

El preu per dia està a uns 45 € si ets adult, els nens 32€.

Allotjament:

-          Meuble Villa Neve

-          Hotel Impero

-          Domina Home Alaska

-          Faloria Mountain Spa Resort

Gastronomía:

-          Pasticceria Alvera

-          II Vizietto di Cortina

-          Ristorante Lago Pianozes

Arabba

http://www.skiarabba.com/

Pertany a la regió de Veneto.

Ofereix als esquiadors una impresionant vall de 866 metres.

Arabba compta amb 47 pistes de 62 km. Cadascuna, adequades tant per principals com per snowboarders.

Hi han 7,5 km de cross country ( senders esquí).

Pels snowboarders hi ha un parc de terreny i un half pipe.

La majoría de pistes estan cobertes per neu artificial i l¡aeroport més proper es Venecia, i l’estació de tren Brunico.

El preu mitjà del forfait està a 50€ per dia.

Allotjament:

-          Hotel Grifone

-          Appartamenti Home Service

-          Hotel Evaldo

-          Hotel Genziana

Gastronomía:

-          Milky’s Grill

-          Viel del pan

-          Refugio Fodam










SUISSA





SAAS-FEE





Aquest poble d’esquí del districte de Visp se situa a 1.800m d’alçada i es’a rodejat de glaciars que superen els 4.000m. L’alçada garantitza la neu durant una temporada més llarga.

L’estació d’esquí ofereix 150 km de pistes de tots graus de dificultat. Compta amb 22 ferrocarrils de muntanya i amb el restaurant giratori ubicat a major alçada de tot el món. Aquest restaurant està ubicat a 3500metres d’alçada en el glaciar de Mittelallalin.


En aquesta imatge observem el restaurant giratori 


Per als qui no practiquen esquí alpí, al costat de Saas-Fee hi ha la regió de Kreuzboden-Hochsaas on s’hi ofereixen 20 kilòmetres per a excursions d’hivern i una pista de 8 km de llarg per a practicar l’esquí de fons. També hi ha varis camins per anar amb trineu i l’opció de fer excursions amb trineu portats per huskys.

A Eispavillon Allalin, conegut com el gel etern, els visitants poden descubrir els secrets dels glaciars.


En aquesta localitat se celebra el Ice Climbing World Cup, on els millors escaladors de gel pujen la paret d’un glaciar al pàrking de Saas-Fee en el mes de Febrer.







ZERMATT





Zermatt és una de les estacions mítiques en el mon de l’esquí i la fama està del tot justificada. És un típic poble alpí ple de botiques, rodejat d’altes muntanyes i amb vistes a Matterhorn (possiblement la montanya més bella del món). A més a més a a quest poble se li sumen unes magnifiques pistes d’esquí. Es un centre de vacances lliure de cotxes que ha aconseguit mantener el seu carácter originari.

Imatge de Zermatt amb Matterhorn de fons 

Zermatt té tres dominis esquiables diferents: Sunnegga-Rothom, Gornergrat-Stockhorn, Schwarzsee i Matterhorn Glacier Paradise. Estan connectades entre sí a l’altitud però accedeix des de tres punts diferents i llunyans entre si. Depenent del lloc des d’on es surti s’accedeix a les pistes mitjançant un funicular molt modern soterrani, o mitjançant un tren cremallera conegut mundialment a causa de les impressionants vistes durant el trajecte o a través d’un telecabina. L’estació compta amb un total de 63 ferrocarrils de muntanya i 360km de pistes.

La zona coneguda amb el nom de Matterhorn Glacier Paradise és la major estació d’esquí d’estiu i també la que es localitza a major alçada (3883m). Aquí es on entrenen els equips nacionals de numerosos països durant l’estiu.

Els aficionats al snowboard poden gaudir del Freestyle-Funpark “Gravity Park”, en el que solen entrenar-se tambè els candidats a les medalles olímpiques.








DAVOS



Aquest centre turístic d'ambient internacional és el centre de vacances alpines, d'esport i de congressos més alt dels Alps, a 1560 metres d'alçada. 


Davos és la metròpoli de l'esport d'hivern per aficionats a l'esquí i al snowboard de tot el món. 

Les pistes estan ubicades entre 1124 i 2844 metres d'alçada i compten amb 58 telesquís, 320km de pistes d'esquí, 75 quilòmetres de pistes d'esquí nòrdic, dues pistes de gel artificial i la pista més gran d'Europa de gel natural per patinadors i jugadors de curling. A més, hi ha tres pistes de trineus.

Aquesta estació també compta amb 111km de camins per a excursionistes d’hivern am braquetes.

Davos és, a més, seu des de fa molts anys de l’institur suís d'investigació de neu i allaus.








ENGELBERG – TITLIS




La imatge d’aquest poble és característica per l'impressionant monestir i la catedral (on encara avui en dia treballen i viuen uns 30 frares). 

Titlis és un glaciar conegut per les seves excursion, i Engelberg es conegut per l’esquí i el surf de neu. Ambdós són els més alts i grants de la Suïssa Central. 
La temporada d’hivern comença a l’octubre i finalitza a mitjans de maig. Compta amb 82km de pistes d’esquí i aquí s’hi troba un dels descensos més llargs dels Alps amb una extensió de 12 km.

S'accedeix a Titlis i al glaciar amb el telefèric giratori Rotair. A una alçada de 3.020 metres, el visitant s'enfronta amb una vista panoràmica espectacular dels Alps Centrals. El parc de Titlis i els telecadires "Ice Flyer" ofereixen unes condicions ideals, sigui en esquí o en els diversos tobogans gratuïts que s’ofereixen als aficionats i principiants de l'esport de neu. 



Telefèric giratori 


Titlis també compta amb un parc freestyle, una gruta en el glaciar i també possibilitats per passejar.

L'àmplia oferta del lloc es completa amb còmodes passejades en trineu, 30 km de pistes d'esquí nòrdic i 14 senders per excursions d'hivern.






FLIMS LAAX FALERA 




Amb més de 235 quilòmetres de pistes en més de 100 quilòmetres quadrats de muntanya amb garantia de neu al voltant de Crap Sogn Gion, la regió d'esquí dels centres turístics Flims, Laax i Falera és una de les zones d'esquiar més grans de tota Suïssa . A l'estiu, Flims Laax Falera és un gran parc de jocs a l’aire lliure per a clients actius.

Les tres localitats es van especialitzar: Flims ofereix per als excursionistes, els excursionistes d'hivern i els esquiadors de fons una extensa xarxa de camins i loipes, així com nombrosos hotels wellness. Falera té amb les seves cases patrícies l'encant d'una típica aldea alpina de Grisones. Això i la ubicació tranquil·la i assolellada el converteixen en un lloc ideal per vacances relaxants amb tota la família. Laax atrau els snowboearders de tot el món a les seves pistes.

La regió d'esquiar Flims Laax Falera és extensa i abasta pistes de tots els graus de dificultat. El punt més alt d'aquesta zona, la glacera Vorabgletscher, arriba fins als 3018 metres. 

A part de l'esquí alpí, el surf de neu i carving, els ficionats a l'esport també poden practicar esquí de fons, curling, excursions d'hivern o ala-deltisme. 

Aquesta regió de vacances es va convertir en una Meca per als surfistes de taules de neu. Amb un gran nombre d'ofertes après-ski, festes, bars, concerts i hotels innovadors, la regió de Laax atrau molts clients joves.


França


CHAMONIX


Es la meca de l’alpinisme, el seu lloc de naixement, la seva ànima i els seu cor. Els seus paisatges han atrapat i inspirat a nombrosos aventurers i buscadors d’emocions.
-          Altitud: 1.100 metres
-          Latitud: 45º 55' N
-          Longitud: 006º 52' E

És un centre d'esports hivernals.
Els Jocs Olímpics d'hivern de 1924 es van celebrar aquí. El 8 i 9 de gener de 2005 es va realitzar la Copa Mundial d'esquí alpí, Li Kandahar. També, a la ciutat principal per escalar el Mont Blanc, iguille du Midi o Aiguille du Dru.

Allotjament:

      Grand Hotel du montenvers
-     Hotel Gustavia
-     Gran hotel des Alpes
-     Clubhouse

On menjar:

-      La crémerie du glacier
-      Le bistrot
-      Munchie
-      L’impossible





MEGÈVE Y ST-GERVAIS

       L’elegant estació d’esquí de Megève, desenvolupada a la década del 1920 per una baronesa francesa, sembla massa perfecta per ser real: trineus tirats per cavalls i magnifics escenaris que no deixan a ningú indiferent.

      Actualment continua essent un centre de vacances, tant hivernals com estivals, en un entorn privilegiat, amb vistes al Mont Blanc i una fesomia molt ben cuidada a través de normes que eviten que les construccions no estiguin d'acord amb l'entorn.




LES PORTES DU SOLEI

      Amb el poètic nom de ‘les portes al cel’ aquesta gigantesca estació d’esquí  està formada per una cadena de poblacions de la frontera franco-suissa. En primavera i en estiu els aficionats a la bici de muntanya disfruten de 380 km de rutes.

      Morzine es la més coneguda de les seves 12 estacions d’esquí interconnectades. Reté l’ambient tradicional de les poblacions alpines.




LES TROIS VALLÉES

      Com implica el seu nom, l'àrea originalment constava de tres valls: Saint-Bon, Allues, i Belleville. L'estació d'esquí ha ampliat des de llavors en una 'quarta' vall, la vall de Maurienne. Està al costat de Val Thorens, però també es pot accedir mitjançant un telecabina llarg de Orelle.

      Aquesta zona d’esquí de moda es rápida y molt gran: 600 km de pistes y tres distribucions d’estacions: Val thorens, la més alta d’Europa; Méribel , creada pel coronel escocés Peter Lindsay y finalment la moderna Courchevel, una sèrie de resorts construits a propòsit on la moda es important tan dintre com fora de pistes.

     On menjar i dormir:

-          Les peupliers
-          La bouitte






VAL D’ISÈRE

     Val-d'Isère (en occità, Val d'Isèra)és un municipi francès, situat a la capçalera del riu Isèra (d'on rep al nom), al departament de Savoia(regió de Roine-Alps). Situat a 1800 metres d'altura sobre el nivell del mar és un important centre d'esports d'hivern, estant les seves pistes unides amb les de Tignes tot formant l'Espace Killy.

    Gran part dels esquiadors que fan ús de l'estació procedeixen de les zones orientals de França, així com d'altres països com Itàlia, Suïssa o Alemanya, a causa de la popularitat i la proximitat a la frontera francesa. L'economia de la localitat depèn clarament de l'activitat de l'estació, amb un alt protagonisme del sector terciari.

    On dormir:

-          Hotel Bellevue
-          Relais du ski & la bailletta

    On menjar:

-          La fruitière
-          Le blizzard